Antwerpen verliest een enthousiaste en gedreven Schepen van Cultuur en Economie die de stad in zijn eigen kleurrijke stijl én met klasse vertegenwoordigde en op de wereldkaart hielp zetten.
“Ik heb de voorbije 20 jaar met hart en ziel gewerkt voor mijn stad, maar nu ben ik toe aan een nieuwe uitdaging”, zegt de 48-jarige Philip Heylen vandaag in de Gazet van Antwerpen. Niemand zal ontkennen dat de CD&V-politicus op een briljante manier een bruggenbouwer voor de Stad is geweest.
In november wordt hij business development manager bij de holding Ackermans & van Haaren waar hij zijn ervaring zal inzetten om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Tot aan de lokale verkiezingen van 2018 blijft hij nog gemeenteraadslid in Antwerpen.
Al sinds 2004 realiseerde Heylen als cultuurschepen de droom van zijn voorganger Eric Antonis voor het Museum aan de Stroom (MAS). Daarna was hij zelf de geestelijke vader van het museum van de Red Star Line. Beide musea zijn een succes geworden, ook al moest Heylen er jarenlang voor vechten vooraleer het zover was.
Over zijn opvolging als schepen spreekt Philip Heylen zich niet uit. “Die beslissing is in handen van het lokale partijbestuur onder leiding van voorzitter Ariane Van Dooren”, zegt hij.
Wie de Antwerpse politiek volgt, weet dat Caroline Bastiaens (40), Vlaams Parlementslid en huidig fractieleider in de gemeenteraad, de grootste kanshebber is.
Als in 2018 Marc Van Peel, huidig Schepen voor Haven, Industrie & Werk, niet meer opkomt, verliest CD&V twee boegbeelden. Maar volgens Heylen is er geen reden tot zorgen: “Zelden heb ik binnen onze partij zoveel jonge, talentvolle mensen zien opstaan als nu. Dat zal de komende maanden en jaren wel blijken.”