Hans De Mondt Mobly

Out of Office van Hans De Mondt (Mobly): Vers d’Anvers, hardlopen en restaurant dEssensi

ANTWERPEN/SCHILDE – De hele zomer lang geven ondernemers uit onze regio in ‘Out of Office’ een inkijk in hun dagelijks leven. Hans De Mondt woont sinds enkele jaren in ‘s-Gravenwezel en is sinds begin dit jaar ceo van mobiliteitsspeler Mobly.

Ziet uw vakantie er deze zomer anders uit dan andere jaren?

“Onze geplande vakantie gaat nog steeds door. Maar met de constant aanpassende richtlijnen van de verschillende landen zal het tot het laatste moment wachten zijn om te weten of we daadwerkelijk Denemarken in kunnen reizen. Omdat we al in april vermoedden dat onze vakantie misschien niet kon doorgaan, hebben we wel nog een vakantie in eigen land vastgelegd voor één week. Die hebben we alvast gehad.”

Waar trekt u deze zomer heen op vakantie?

“Meestal trekken we naar het zuiden (Spanje, Italië, Frankrijk). Maar dit jaar gaan we naar het noorden. We reizen met de wagen naar Bornholm, een eiland van Denemarken in de Baltische zee. Een huis aan het strand op een eiland met veel groen. Meer moet dat niet zijn om even uit de drukte te ontsnappen. Begin juli hebben we een week gewandeld en van de lokale gastronomie genoten in de Gaume, in het meest zuidoostelijke deel van het land. Vlakbij de abdij van Orval, wat mooi meegenomen was uiteraard.”

Voor een etentje in welk restaurant zou u een afspraak durven verzetten?

“Tegenwoordig moet ik daarvoor niet ver. Drie jaar gelden kochten we een huis in ’s-Gravenwezel. Op wandelafstand van huis is een aantal jaren geleden een statige gezinswoning omgetoverd tot sterrenrestaurant dEssensi. Het kader is erg gezellig, het restaurant heeft verschillende hoekjes waar je (zeker ook in deze tijden belangrijk) met je gezelschap wel wat apart zit van de andere klanten. En de seizoensgebonden kaart is altijd top. Een aanrader en zeker een bezoek aan ’s-Gravenwezel waard.”

Bij welke lokale handelaar of bedrijf gaat u bewust iets kopen omdat het aanbod ‘Made in….’ is?

“Aardappelen halen we bij de boer in onze straat. En Vers d’Anvers hebben we onlangs ontdekt dankzij de lockdown. Maar ondertussen zijn we vaste klant. Fruit en groenten voor een kroostrijk gezin als dat van ons kan makkelijk een hele winkelkar vullen. Het is dan ook veel makkelijker dat dit bezorgd wordt. En je ontdekt af en toe nog eens wat door het wisselende aanbod van de inhoud van de boxen.”

Welk boek wilt u deze zomer zeker lezen?

“‘Start with Why’ van Simon Sinek. Ondernemen doe je niet alleen. Alles staat of valt met het team. We zijn in de laatste maanden sterk gegroeid, maar het is belangrijk dat de sfeer die er heerste met een kleine ploeg ook doorgezet kan worden in de komende maanden en jaren. De boeken en lezingen van Simon Sinek zijn daarvoor een echte inspiratie. En ‘Twin Peaks – The final dossier’ staat al lang op de leeslijst. Na het laatste seizoen van Twin Peaks waren er toch nog veel vragen onopgelost. Als grote Twin Peaks fan wil je toch zo veel mogelijk begrijpen van de onnavolgbare wereld die David Lynch creëerde. Dit boek moet daar mee helpen. Al maak ik me geen illusies dat na het lezen het nu allemaal helder zal zijn.”

Fietsen, wandelen, … Waar maakt u de komende weken extra tijd voor?

“Wandelen hebben we al uitvoerig gedaan in de Gaume. Op Bornholm willen we wat gaan onthaasten en vooral weinig doen. En hardlopen. Dat doe ik sowieso driemaal per week en de loopschoenen gaan overal mee naartoe.”

Met welke collega-ondernemer wilt u eens van gedachten wisselen en waarom?

“Het is misschien een vreemde keuze, maar: Tony Hawk. Ik denk dat er weinig ondernemers zijn die van hun hobby echt hun beroep hebben kunnen maken. Hij heeft ook door de jaren heen vaak van business model moeten en kunnen veranderen om te overleven. Dikwijls met nieuw succes tot gevolg. Creatief omgaan met de sport en eenzelfde creativiteit aan de dag leggen in zaken, bewonderenswaardig.”

Wie krijgt zeker een vermelding in uw speech als u de Nobelprijs voor Economie wint?

“Er is een groep mensen die de wereld waarin we vandaag leven grondig heeft veranderd. Dit zijn de originele ondertekenaars en opstellers van The Agile Manifesto. De manier waarop software geschreven wordt heeft daardoor een revolutie doorgemaakt. Door software te schrijven met de eindklant in gedachten eerder dan wat een dik specificatiedocument opdraagt. Ook ruimte laten om op korte termijn van aanpak te veranderen was op dat moment een vernieuwend inzicht. Deze manier van werken is zeer belangrijk nu in feite elk bedrijf een softwarebedrijf is.”

Wie wenst u wat toe?

“Ik wens ons allemaal een nieuw normaal toe. De laatste maanden hebben vele mensen zich aan het denken gezet. Meer en meer blijkt de wereld vóór deze pandemie op verschillende vlakken op termijn niet houdbaar en niet duurzaam. Het zal nog even duren en ik verwacht geen revolutie, maar ik denk en hoop dat we er met z’n allen sterker zullen uitkomen. Een beter ‘normaal’ dan ervoor.”

Lees ook

  • VZW
    04/11/2024
    Vzw Parochiecentrum Sint-laurentius Betekom
    Begijnendijk
  • BV
    04/11/2024
    Bouts Renov
    Wezembeek-oppem
  • VZW
    04/11/2024
    Invirtus
    Hasselt