“We volgen onze klanten”, zegt Lucrèce Willekens, die meerdere traiteur- en delicatessenwinkels heeft, vooral in het Brusselse. “We hebben gemerkt dat de meerderheid van onze klanten in de Kammenstraat afkomstig is uit Brasschaat, Schilde en Schoten. Daarom hebben we beslist te verhuizen. We openen weldra een zaak op de Bredabaan in Brasschaat.”
Dat wil niet zeggen dat Fonteyne de Kammenstraat de rug toekeert. “Neen, we gaan er aan de slag met ons populairste dessert, de pavlova. In Brussel wordt pavlova niet alleen gevraagd voor feesten, maar wordt het ook meegenomen als cadeau bij familie- of vriendenbezoeken.”
Zeer mooi, maar wat is een pavlova dan in feite? “De klassieke pavlova wordt gemaakt met rood fruit. Daarop komt een laag pavlovacrème, een opgeklopt mengsel van room, mascarpone en platte kaas, afgewerkt met vanillesuiker. De crème kan nog andere smaakjes krijgen door bijvoorbeeld pistache of koffie toe te voegen. Bovenop die crème komt dan meringue en daarover gieten we coulis, een vrij dikke saus van gepureerde vruchten.”
Bijzondere verpakking
Afhankelijk van de gevraagde hoeveelheid worden er verschillende lagen van dit mengsel boven elkaar gelegd in een klokvormige vaas. Juist omwille van die mooie verpakking wordt de pavlova graag als cadeautje meegenomen.
Bij de Pavlova Bar hebben ze verschillende soorten, afhankelijk van het seizoen. Zo is er een combinatie van peren met chocolade. De Mon Marron krijgt er een mix van crumble en kastanjepuree bij en er is er eentje met gezouten karamel op komst. Prijzen vanaf 4,85 euro.
Je kan het ter plekke verorberen of mee naar huis nemen. Minder zoetgebekt? Voor een slaatje kan je ook nog langs de Pavlova Bar gaan.
Het nieuw decor van de zaak is plezierig en zeer instagrammable. Op de verdieping kan je poseren voor een levensgrote vlinder. Beneden is gekozen voor neon-zinnen als ‘It wasn’t the wine’, ‘Mister Nice Guy’ en ‘Why did I ever leave my hobbit-hole’.
Kammenstraat 30, 2000 Antwerpen, open van di tot zat 11-18.30u, Instagram: Pavlova Bar