Katrien en Gregory Geen zin om te koken? Katrien en Gregory helpen je uit de nood in hun nieuwe zaak Zout en Zoet. Foto: Michel Van der Auwera

Nieuwe traiteur en delicatessenzaak Zout en Zoet wil leemte in Deurne opvullen

Het centrum van Deurne is de voorbije maanden en jaren ontdekt door verschillende jonge ondernemers. Zo zijn er onlangs meerdere zaken bijgekomen zoals een koffiehuis, eethuisjes en sinds kort traiteur en delicatessenwinkel Zout en Zoet.

Katrien en Gregory leerden mekaar kennen als medewerkers bij restaurant Franq in Antwerpen. Hij stapte over naar andere gereputeerde zaken als de Pastorale, Nathan en Dôme sur Mer. Zij startte in bijberoep Sweet Cloud Pastry met taarten en lekkere zoetigheden. Daar kwamen later ook traiteurgerechten bij. Zout en zoet, dus mooi verdeeld.

Na een dag hard werken wilden ze dan zelf eens graag met de voeten onder tafel schuiven, of iets uithalen dat ze maar moesten opwarmen. Maar een traiteur en delicatessenwinkel waren er niet in het hart van Deurne.

Toen er een pand op de Gallifortlei vrijkwam, twijfelden ze niet lang om die culinaire leemte in te vullen. Tijdens het openingsweekend kwamen al meteen veel mensen uit de buurt kennismaken en de reacties waren zeer positief.

Het kerstmenu waar je à la carte uit kunt kiezen. Foto: Michel Van der Auwera

Opwarmen

Bij Zout en Zoet kan je terecht voor alles van aperitief tot dessert. “We bieden bereide gerechten aan die je alleen nog even hoeft op te warmen”, legt Gregory uit. Elke week stellen ze een gevarieerd menu samen zodat klanten steeds iets nieuws kunnen proeven. Deze week staat er onder andere zalm gravad lax met gemarineerde bieten en zure room op het menu en een lasagne. Met de feestdagen op komst hebben Katrien en Gregory een kerstmenu samengesteld met verschillende voor- en hoofdgerechten. Je kan, zoals in een restaurant, à la carte kiezen.

Nagerechten zijn de specialiteit van Katrien. Als liefhebber van zoet heb je hier absoluut keuzestress. Toppers zijn de appeltaart of de passievrucht meringue. Bij de delicatessen vind je onder andere artisjokharten en sardines. De olijfolie is afkomstig uit Portugal. “Die komt van een coöperatie, waar olijven uit de olijfgaard van mijn broer geperst worden”, vertelt Gregory. “Alles is hier dus aanwezig, zout en zoet en van aperitief tot dessert”, besluit Katrien.

Zalm gravad lax met zure room en gemarineerde bieten. Foto: Michel Van der Auwera

Kalkoen gemarineerd in prosecco en salie met truffelsaus. Foto: Michel Van der Auwera

Twee kerststronken. Foto: Michel Van der Auwera

Olijfolie uit Portugal met olijven van de broer van Gregory. Foto: Michel Van der Auwera