Caju 3 Foto: Robin Fasseur

Nieuwe ontbijt- en lunchbar Caju geopend op Moorkensplein

BORGERHOUT - In het pand waar tien jaar lang Bistrot Miro gevestigd was, huist sinds vorige week een nieuwkomer. Caju, zo heet die. De ontbijt- en lunchbar is het horecakindje van Camille Grillet (28). De jonge Antwerpse droomde al lang van een eigen zaak en vond het Moorkensplein naar eigen zeggen dé ideale locatie.

Amper een week is Caju open, maar het zaakje van Camille Grillet loopt al aardig vol voor een doorsnee namiddag tijdens de week. Een droomstart, zo lijkt ons. Grillet glimlacht. “Ik heb bijna een jaar gezocht naar een geschikt pand”, vertelt ze. “Toen ik hoorde dat Bistrot Miro over te nemen stond, heb ik meteen contact opgenomen met de eigenaar. Ik was direct verkocht. Het pand is helemaal wat ik voor ogen had en de locatie is ideaal.”

Zelf woont ze niet zo ver van het Stadspark. “Maar mijn zus woont hier in de buurt. De wijk rond het districtshuis leeft enorm, maar eigenlijk heb je hier maar weinig ontbijt-, lunch- en koffieplekjes in de buurt.” Dat gat wil ze met Caju dichten.

Een eigen horecazaak openen, is een plan dat al vele jaren in haar hoofd zit. “Maar als je net van school bent, is dat niet meteen een stap die je durft te zetten”, vertelt ze. “Tijdens mijn studies heb ik wel altijd in de horeca gewerkt. Nadien heb ik vijf jaar lang voor een telefooncentrale gewerkt.” Nog wat later werkte ze in Het Lastig Portret, een bistro vlak bij de Academie voor Schone Kunsten. “Daar werd me duidelijk dat horeca echt mijn ding is.”

En dus hakte ze de knoop door en ging ze ervoor. “Ik verkocht mijn appartement en mijn auto. Want een eigendom afbetalen én een eigen zaak runnen, dat zou wat te veel zijn.” Ze ging samenwonen met twee vriendinnen –“na corona wilde ik niet meer alleen wonen”-, en ondertussen is Caju dus een feit.

 

Zo veel mogelijk huisgemaakt

“Mensen kunnen hier terecht voor koffie, ontbijt, lunch en een wijntje. Binnenkort komt daar ook nog eens apero bij”, vertelt Camille. “We werken zo veel mogelijk met seizoensgroenten, zeker voor de lunchkaart. Die kaart zal dus geregeld aangepast worden.”

In de keuken werkt ze samen met een vaste kokkin. “We proberen zo veel mogelijk zelf te bereiden. Denk aan onze taarten, de confituur, granola,…” Brood voor haar zuurdesemboterhammen haalt ze dan weer bij Grof in Deurne. “Er is voor ieder wat wils: we serveren bijvoorbeeld boterhammen met rosbief of makreel. Maar evengoed zijn er vegetarische en glutenvrije alternatieven. Dat vind ik belangrijk.”

Momenteel is Caju open van dinsdag tot en met zaterdag tussen 8uur en 16uur. “Maar we zijn nog aan het kijken wat er werkt. Onze openingsuren kunnen dus nog een beetje worden aangepast.”