“We hebben elkaar leren kennen tijdens onze opleiding Hotelmanagement”, vertelt Koen. “Daar begon het idee van een koffiebar te borrelen. Op citytrips naar Londen en Parijs vonden we het altijd fijn om lokale koffiehuisjes te bezoeken. Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen aan het uitdenken van ons eigen project.”
Nathalie & Koen gaan voor een totaalconcept dat zich ook doortrekt in het interieur van de koffiebar. “MONO staat minimalistisch en simpel”, vertelt Koen. “Dat zie je ook in ons interieur. We werken met onbewerkte natuurstenen en hout. In de lampen bijvoorbeeld kan je de nerven van de steen nog zien als de lichten gedimd zijn.” Daarnaast gaan ze voor kwaliteit. “We werken samen met een koffiebranderij uit Londen, Assembly. Ons gebak maken we elke ochtend zelf en ook voor onze apparatuur zijn we gegaan voor kwaliteitsvolle machines.”
Voorlopig staat het koppel alleen in de zaak, maar daar komt op termijn misschien verandering in. “We denken eraan om nog iemand extra in te zetten voor de zaal of de keuken”, vertelt Nathalie. “Met tweetjes focussen we nu enkel op koffie en gebakjes, omdat we goede kwaliteit willen garanderen. Wie weet kunnen we in de toekomst wel uitbreiden.” De cappuccino’s zijn alvast goedgekeurd.