Met Theatrô heeft Antwerpen een nieuwe culinaire hotspot. De naam verwijst naar de schouwburgen in de buurt. Theatrô op het Theaterplein is een Italiaans restaurant, maar met een ruimer aanbod. “We willen niet het klassieke Italiaanse restaurant zijn, maar voor ieder wat wils aanbieden”, vertelt Stefano Cantaro. Zo zijn er steeds 3 chefs aanwezig met elk hun specialiteit. De Italiaanse voor de pastagerechten, De Belgische voor de steak met pepersaus en de Japanner voor de Sushi. Theatrô is nog niet zo lang open, maar het is al duidelijk dat de Medaglioni al tartufo (truffel) heel populair is, net als de Dynamite shrimp met een explosieve smaak. Het nagerecht dat je omver moet blazen is de tiramisu met verse pistache.
Loungebar en fingerfood
Het restaurant is opgedeeld in twee delen; aan de ene kant restaurant, de andere kant loungebar. “Bedoeling is dat we de Zuiderse gewoonte om in de vooravond met vrienden een hapje te eten en iets te drinken hier gaan introduceren” zegt Stefano. “Ook daar is een grote variatie, van een eenvoudige brusketta tot oesters en zelfs kaviaar. “Die serveren we met een pannenkoekje en verse roomkaas”. Tijdens de weekends is er muziek, zowel live als met een DJ-set. Op het terras zijn 30 zitplaatsen, binnen 80. Je kunt er dus met grotere gezelschappen terecht.
Wijnen uit Puglia
De wijnen komen vooral uit Puglia. De bekendste druivensoort daar is de Primitivo, die zorgt voor een dieprode robuuste wijn. Maar wie eens gek wil doen kan ook een Barolo bestellen of een Franse topwijn. Genieten staat dus centraal, stijlvol, maar vooral gezellig nonchalant. Tijdens het weekend is Theatrô doorlopend open van 12 uur tot 22 uur. Tijdens de week is er een middag- en avondshift.