honden ijsje 1

Nieuwe crèmerie Jerart laat ook honden genieten van ijsjes

KAPELLEN - In Kapellen centrum, in de Dorpsstraat, opende Nathalie De Coster deze week een nieuw ijssalon waar zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van het koude lekkers. Maar in tegenstelling tot andere ijssalons, maakt de ex-stewardess ook ijsjes voor honden en de viervoeters appreciëren dat ten zeerste.

Zomerse warmte half mei en mens en dier die snakken naar verkoeling, betere omstandigheden om een ijssalon te openen kan je je niet voorstellen. Nathalie De Coster kon ijssalon Jerart dus openen onder de meest optimale omstandigheden. Bij momenten stonden de klanten, met of zonder hond, aan te schuiven tot op de stoep. De mensen bestudeerden het aanbod aan ijsjes, de honden wachtten likkebaardend.

Toen ik Marc Van den Bleeken vroeg of zijn honden ook een ijsje zouden krijgen, keek hij me verbaasd aan. “Ze krijgen soms wel een stukje van mijn ijsje”, antwoordde hij, want op dat moment wist hij nog niet dat in het nieuwe ijssalon ook lekkers voor honden te koop was. Roos Cornelissen vindt dit in elk geval een goede zaak. “Zeker bij dit hete weer is een hondenijsje echt welkom. Vroeger maakten we thuis zelf ijsjes voor de honden. We vroren karnemelk in en de honden genoten ervan.”

 

Snoepie geniet van zijn ijsje. — © Robin Fasseur

Carrièreswitch

Tot voor kort vloog Nathalie De Coster letterlijk hoog in de lucht. Zij was stewardess bij luchtvaartmaatschappij TUI. Daar leerde ze haar echtgenoot Simon Vanneste kennen. “Wanneer je met zijn beiden in die sector aan de slag bent, is het niet eenvoudig om dat te combineren met een gezinsleven. Onze zoontjes Jerome (3) en Arthur (2) hebben ons nodig. De naam van ons ijssalon bestaat trouwens uit de beginletters van de namen van onze kindjes. Mijn man is nog altijd steward, maar ik besloot een andere richting uit te gaan. We woonden in Herentals, maar om dichter bij mijn ouders te wonen weken we uit naar Kapellen”, legt de ex-stewardess uit. Ze droomde er al lang van om ooit als zelfstandige aan de slag te gaan. Eenmaal in Kapellen ging Nathalie de uitdaging aan en begon haar eigen zaak.

Nachtwerk

Het overgrote deel van de klanten komt echter wel voor het zelfbereide roomijs in heel wat verschillende smaken. “Best arbeidsintensief om elke dag het gevarieerde aanbod klaar te krijgen. Dat is dan ook deels nachtwerk”, geeft Nathalie De Coster nog mee, maar dat vindt ze niet erg. “Wanneer ik de koeltoog vul met de verschillende smaken en even rondkijk in het ijssalon, verdwijnt de vermoeidheid. Heel het interieur en alles wat je kan zien, is het werk van mijn papa en daar ben ik wel fier op.”