Olivier Stamm, Jill Schreurs en Miguel Dheedene Olivier Stamm, Jill Schreurs en Miguel Dheedene. Foto: Jeroen Hanselaer

Nieuwe chef en trouwe medewerker worden mede-eigenaar van Ferrier 30: “Nieuw terras maakt het nog gezelliger”

Bij Ferrier 30 op het Zuid in Antwerpen hebben ze dinsdagavond samen met 235 genodigden stevig geklonken op enkele mijlpalen. Niet alleen het nieuwe terras werd ingehuldigd, ook twee nieuwe gezichten hebben het tot mede-eigenaar geschopt naast de familie Dheedene.

Ferrier 30 is één van de bekende horecazaken van de familie Dheedene, de Antwerpse zakenfamilie van modedistributeur Fashion Club 70. Maar nu komen er twee mede-eigenaars aan boord: Jill Schreurs en Olivier Stamm. De eerste werkt al tien jaar voor de familie, in Matterhorn. De tweede is chef en ook de Zwitserse verloofde van Jill.

“Een investeerder kan achter de schermen zorgen dat alles klopt en draait. Maar voor de klanten is het belangrijk dat er een gezicht op de zaak kan geplakt worden. Iemand die de mensen kent en die een ziel brengt in het restaurant. Dat gaan Jill en Olivier doen”, zegt Miguel Dheedene.

De chef heeft zijn sporen verdiend in verschillende topzaken. “Ik heb tot corona twee jaar voor AIRrepublic in Cadzand voor Sergio Herman gewerkt als souschef. Daarna ben ik keukenchef bij Lewis geweest en heb ik opnieuw even bij Sergio voor PrivéPrivée gewerkt. Het is Sergio die me naar de Lage Landen heeft gehaald, het is de liefde die me hier in Anwerpen heeft gehouden”, lacht chef Olivier, die van Zwitserse afkomst is.

Het zwart-witte nieuwe terras springt veel meer in het oog. Foto: Jeroen Hanselaer

Er werd meteen ook geïnvesteerd. “We hebben nog een beetje extra Italiaanse gezelligheid toegevoegd aan de zaak met een nieuw terras. We zitten hier op een prachtige locatie, maar nu springen we nog veel meer in het oog. We hopen op een bloedhete zomer”, lacht Jill.

Klassiekers blijven

Qua keuken wordt er voor een zachte evolutie gekozen. “De klanten komen hier al jaren voor tagliatelle tartufo, carpaccio, vitello tonnato, ossobuco en andere Italiaanse klassiekers. Die gaan we blijven brengen op de manier waarop de klanten dat gewoon zijn. De komende weken ga ik gaandeweg wel wat nieuwe gerechten op de kaart zetten met mijn eigen handtekening. Zo zorgen we ook voor een stuk vernieuwing”, geeft de chef aan.

Enkele maanden geleden namen Miguel Dheedene en zijn vrouw Aisha Van Zele afscheid van Puro 26, de zaak naast Ferrier 30. Het faillissement werd uitgesproken. “We zijn hier vandaag voor good vibes, maar ik kan er wel iets over zeggen. Toen we beide zaken in 2021 hadden overgenomen hoopten we de situatie in Puro 26 recht te trekken, maar de zaak bleek te klein om rendabel te zijn. Dus hebben we er tijdig de juiste conclusies aan verbonden. De focus ligt nu volledig op het instituut en de vaste waarde die Ferrier 30 op het Zuid is. In oktober vieren we hier het twintigjarig bestaan van de zaak en we verwachten dat er nog veel jaren gaan bijkomen”, besluit Miguel Dheedene.

Het drietal voor de inkomdeur. Foto: Jeroen Hanselaer