In de nieuwe B&B staan duurzaamheid en ecologie centraal. Daarom werken oprichter Greg De Schutter en gastheer Pierre Van den Broek samen met lokale leveranciers. Dit gebeurde in de eerste plaats tijdens de verbouwingen van de boerderij, waar ze duurzame materialen gebruikten en ook de aanwezige metalen hergebruikten. Ook wordt bij de B&B regenwater opgevangen voor hergebruik.
Daarnaast zijn lokale producten ook terug te vinden aan de ontbijttafel en bakt Greg zijn ‘spelt van eigen veld’ brood waar hij bekend voor staat voor zijn gasten.
Kinderdroom
“Deze B&B is altijd al een kinderdroom van mij geweest. Wat we nu hebben is slechts de eerste fase. De ervaring die ik wil creëren, reikt verder dan dit. Voor mij gaan broodbakken en een B&B runnen hand in hand”, vertelt Greg. “Binnenkort voegen we een authentieke bakkerij toe aan de B&B, waar ik ‘s ochtends vers brood zal bakken voor onze gasten.”
Ook manager Pierre van den Broek, die al zo’n 30 jaar ervaring heeft in de hotelbranche, is enthousiast. “Na een innige betrokkenheid van 30 jaar bij een hotelketen, koos ik ervoor mijn vaardigheden in te zetten voor een andere vorm van gastvrijheid. HVN10 is een B&B waar elke gast zich meteen thuis voelt, of het nu voor een enkele nacht is of voor een verblijf van enkele maanden. Dit alles wordt geboden binnen een buitengewoon en prachtig kader”, klinkt het.
Evenementen
In de B&B kunnen ook evenementen georganiseerd worden in een van de zaaltjes op het terrein. De organisatie neemt Lieve Calle voor haar rekening. “Van de eerste kennismakingsgesprekken tot de daadwerkelijke uitvoering van het evenement, al deze stappen maken deel uit van mijn verantwoordelijkheden. Mijn uitgebreide netwerk en expertise komen uitstekend van pas bij het plannen van de activiteiten in en rondom de B&B,” legt ze uit.