In Nebo toont Dimitri de Koninck zijn voorliefde voor de Franse klassiekers met een moderne twist op maat van de authentieke levensgenieter. Met een opleiding in de iconische hotelschool Ter Duinen en een vader die sterrenzaak La Luna op de kaart zette, zijn de verwachtingen voor de Koninck en zijn Nebo hooggespannen.
“Het plan om zelf een restaurant te beginnen was al lang in mijn hoofd aan het rijpen. De voorbereiding en werken hebben ook meer dan een jaar geduurd. Eén ding was zeker: ik wilde absoluut à la carte werken. Bij mij krijgen gasten waar ze zelf zin in hebben. Daarom ook de keuze voor een uitgebreide kaart, die we zo’n vier keer per jaar aanpassen”, vertelt de Koninck.
Nebo is Kroatisch voor ‘hemel’. Een knipoog naar La Luna, het Antwerpse restaurant dat zijn ouders jarenlang uitbaatten, en naar de Kroatische roots van zijn vriendin. Zelf deed Dimitri ervaring op in sterrenzaken als De Eiken en Zilte en verdiende hij zijn strepen als sous-chef in La Luna. Het keukenteam van Nebo is met referenties als The Jane, Kommilfoo, August en The Glorious indrukwekkend, op zijn minst.