Picture3 Foto kma

Studio Frites is eerste ‘premiumfrituur’ van Zoersel: “Brug tussen klassieke en moderne frituurcultuur”

SINT-ANTONIUS - Op de Handelslei in Sint-Antonius waar vroeger frituur Het Smullerke was opent vrijdag 2 september Studio Frites, zeg maar de eerste ‘premiumfrituur’ van Zoersel. Klassieke frituursnacks worden er naar een hoger niveau getild.

Studio Frites – spreek uit ‘Frites’ op z’n Nederlands – is het nieuw project van Wesley Verhallen (41), Gregory De Gruyter (37) en Xavier Painblanc (59). De drie vennoten komen uit Sint-Antonius (Zoersel) en Schilde. John van den Brande en Mario Dante zijn de uitbaters en dus het gezicht van de zaak.

Vroeger was in het pand aan de Handelslei 143 een gewoon klassiek frituur Het Smullerke gevestigd. Dat hebben ze overgenomen en compleet vernieuwd.

Truffelmayonaise

“We willen met Studio Frites de brug slaan tussen de traditionele frituur en de moderne frituurcultuur”, vertelt Gregory. “Je vindt hier de klassieke snacks, maar ook de first premium, zoals handgerolde bitterballen, zelfgemaakte truffelmayonaise, huisbereid stoofvlees met vlees van boer Werner van hoeveslagerij ’t Zwarthof in Zoersel, ambachtelijke handgerolde kaas- en garnaalkroketten met een sausje en limoentje, pokébowls, loaded fries en loaded curryworsten.”

 

Foto kma

Er zijn al drie andere succesvolle frituren in Sint-Antonius. Maar over een frituurstrijd willen de drie vennoten niet spreken. “We zouden dit nooit gestart zijn vanuit het niets, maar hier waren al vier frituren in Sint-Antonius. Dus er komt er geen extra bij. We zijn aanvullend.”

Op 2 september opent Studio Frites voor het eerst voor het publiek, tijdens een openingsweekend met verschillende promo’s. De drie vennoten willen graag evolueren naar meerdere Studio Frites-zaken in de regio. De vestiging in Sint-Antonius vormt de blauwdruk van hun concept.