Nick Bril opent pop-uprestaurant in hotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke

Nick Bril opent pop-uprestaurant in hotel van Marc Coucke en Bart Versluys in Knokke

Vanaf 9 mei kookt Nick Bril, de chef van The Jane, in hotel La Réserve van ondernemers Marc Coucke en Bart Versluys. Bril wordt tot eind augustus chef van pop-uprestaurant Celestial by The Jane in het penthouse op de bovenste verdieping van het hotel.

Bril sloot vorige zondag de deuren van The Jane. Zonder veel tamtam, gewoon met een laatste topservice. De afgelopen maanden was hij vooral in het nieuws door het ongeval dat hij veroorzaakte op de parking van dat restaurant. Sindsdien kiest hij voor de luwte. Maar koken: dat kan hij duidelijk niet laten. Er zijn plannen voor een nieuw restaurant in Antwerpen, maar zolang wacht hij niet.

“Op 9 mei opent hij in het penthouse op de zesde verdieping van hotel La Réserve Resort in Knokke-Heist een pop-up, Celestial by The Jane”, laat hoteldirecteur Yannick Bouts aan onze redactie weten. Bril: “Een unieke kans om op zo’n iconische plek gasten te verwennen.”

Hij zal in het restaurant maximum 26 gasten per service ontvangen. “In een intieme, luxueuze setting worden wekelijks drie lunches en vier diners geserveerd. Niet alleen het restaurant, maar ook de gastronomische lat ligt hoog”, benadrukt de chef zelf. “Met de gerechten brengen we hulde aan de Noordzee en onze Belgisch terroir met typische wereldse invloeden.”

De omkadering zal de typische The Jane-uitstralen, met verfijnde muziek en kunst. “Ik vind het uitermate spannend om op een nieuwe locatie te knallen”, zegt Bril.

Lees ook: Nick Bril sluit deuren van The Jane op Groen Kwartier definitief op 16 maart: “We kijken met veel enthousiasme uit naar wat komt”

Ook Yannick Bouts, general manager van La Réserve Resort, is blij met het nieuwe project. “Om diverse redenen. Dit is voor mij de ideale manier om na te gaan wat mogelijk is met ons resort. Wij zijn constant op zoek naar opportuniteiten om onze gasten een beleving te bieden die ze nergens anders kunnen vinden. Nick Bril past perfect in dat plaatje. Hij is een van de beste chefs van het land en kan ons culinair aanbod op zeer hoog niveau verruimen. Tevens wil ik benadrukken dat Celestial by The Jane losstaat van en complementair is aan het restaurant La Rigue, waar we met nog steeds groeiend succes klassiekers uit de Franse en Belgische keuken serveren. We zullen dus in onze drukke zomermaanden onze vele gasten zowel in La Rigue als in Celestial by The Jane kunnen verwennen, vermits beiden zullen openstaan zowel voor onze hotelgasten als voor pure restaurant-bezoekers.”

Met The Jane haalde Bril 2 Michelinsterren en was hij een vaste waarde in de top 50 van beste restaurants ter wereld. In 2016 werd het tijdens de uitreiking van de Restaurant & Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot het mooiste restaurant ter wereld.