Het Thaise verhaal in dit Edegemse hoekpand gaat terug tot 2017. Eerst opende het restaurant Seab Heang Thai er de deuren. Chef Note was er toen al aan de slag met haar familie en begin vorig jaar ging ze met een vriendin verder onder de naam Laay Thai. Nu komt de zaak onder de werking van Nahm Thai terecht, maar Note blijft de chef.
“Drie jaar geleden begon Namfon met haar restaurant Nahm in Grimbergen. Daarna kregen we de vraag om een Thais restaurant in Knokke over te nemen, dat we eveneens de naam Nahm Thai gaven. Recent gebeurde in Edegem eigenlijk net hetzelfde”, vertelt Maarten Vanderhaegen, die de organisatie van de drie restaurants op zich neemt.
De Edegemse zaak maakt dat Nahm Thai snel groeit. “Het is zeker niet onze bedoeling om er een keten van te maken. De restaurants hebben dezelfde naam en we stellen hetzelfde menu voor maar in ieder restaurant voegt de plaatselijke chef er zijn of haar persoonlijke toets aan toe.”
De recepten van Namfon vormen de basis van de gerechten: “Eigenlijk had ik in Grimbergen een café, maar de klanten vroegen steeds meer naar echte Thaise gerechten. Daarom begon ik met mijn authentieke Thaise keuken met een moderne toets op het bord. Details zijn voor mij erg belangrijk.”
Thaise carpaccio
In Edegem werkt Note met recepten. “In de Thaise keuken kunnen persoonlijke toetsen worden aangebracht. We brengen de klassiekers maar ook gerechten die niet meteen aan onze keuken worden gelinkt. Toch zijn de carpaccio op Thaise wijze en gewokte venusschelpen erg in trek.”
Visgerechten werden weer op het menu gezet en op vrijdag, zondag en maandag is er ’s middags een lunchmenu. “Loempia, kipsaté, curry of nem, bijna alles wordt vers in huis gemaakt. Dit is eigen aan de Thaise keuken”, stipt Note nog aan.
Naast restaurant kunnen gerechten worden afgehaald na telefonische of online bestelling.