Tartuff Foto: Filip Spoelders

Na 20 jaar nieuwe zaakvoerders voor Tartuff

MORTSEL - De klanten die sinds het nieuwe jaar horecazaak Tartuff in Mortsel binnenstappen, zullen met Danny en Myriam nieuwe gezichten ontdekken. “Iedereen zal zich hier welkom blijven voelen”, verzekeren ze.

Tartuff is gedurende bijna 45 jaar een vaste waarde in de Pieter Reypenslei. De afgelopen twintig jaar werd het gerund door Noël Nieberding en zijn vrouw Vera. “Aanvankelijk was het een crèmerie maar wij hebben het aanbod ruim uitgebreid met ook ontbijt, snacks en warme gerechten. Aanvankelijk wilden we midden 2024 stoppen, maar toen kwam het overnamebod van Danny en Myriam. Ik ken hun achtergrond en ze wilden het concept behouden. Ook het personeel mocht blijven”, vertelt Noël, die deels aanwezig blijft in de zaak om voor een zachte overgang te zorgen.

Uitdaging

Danny Kohlberger en Myriam Berghmans uit Rumst voelen zich al thuis bij Tartuff. “Ik heb 25 jaar met mijn broer Afspanning De Jachthoorn open gehouden. Hij doet dit nog steeds maar ik was aan een nieuwe uitdaging toe. Ik ben bij Tartuff een paar keer komen helpen en het voelde onmiddellijk goed aan. Voor de klanten zal er niets veranderen buiten enkele kleine aanpassingen aan de kaart. Zo serveren we nu ook steak en gaan we met seizoensgebonden suggesties werken”, geeft Danny aan.

Met haar grootouders en ouders die Glace Jozef in Edegem tot een naam uitbouwden, heeft ook Myriam een link met de horeca. “Mijn grootvader startte de zaak in Edegem die nu door mijn broer wordt geleid. Op mijn twaalfde stond ik er mee aan de afwas. Ik heb ook in Brasserie Ter Linde gewerkt. Nu ben ik al verschillende jaren schoonheidsspecialiste in Rumst. Deze zaak zet ik eveneens verder.”

Danny en Myriam benadrukken dat iedereen op ieder moment van dag kan langskomen voor een gezellig moment. “Danny was op zoek naar een zaak met een ziel. Die is bij Tartuff aanwezig en dat gaan we verder door zetten. Iedereen is welkom voor een ontbijt, broodjes, pannenkoeken, wafels, ijsjes, pasta’s, slaatjes of warme, ook vegetarische, gerechten. Iets drinken tijdens het shoppen in Mortsel of aperitieven in de late namiddag is bij ons eveneens mogelijk”, geeft Myriam nog aan.

Tartuff is van maandag tot en met zaterdag open van 10 tot 18 uur, op woensdag opent het een uur vroeger.