Charlotte en Mick Mick ‘n Fish: dankzij Mick en Charlotte heeft Schoten deze zomer opnieuw een viswinkel. Foto: Koen Fasseur

Mick en Charlotte werpen lijntje uit naar de overkant: opnieuw viswinkel in Schoten

Het mosselseizoen begint dit jaar bij Mick ’n Fish. In het pand tegenover hun al vier jaar vlot draaiende traiteurszaak met kipbereidingen openen ondernemers Mick Van Sande en Charlotte Steenhuysen deze zomer volgens hetzelfde recept een speciaalzaak met verse vis en visschotels.

Het jaar begon slecht voor liefhebbers van verse vis in Schoten. Cindy Deryck sloot haar viswinkeltje in de Eikenlei waarmee ze negen jaar eerder de leemte had gevuld die in de gemeente al langer bestond.

Mick Van Sande en Charlotte Steenhuysen, het dynamische jonge koppel dat de beste gebraden kippen in de regio en nog veel meer lekkers verkoopt op de hoek van de Paalstraat en Zandstappenstraat, vieren hun vierde verjaardag deze zomer met de opening van een nieuwe traiteurszaak. Over de naam waren ze het snel eens: Mick ’n Fish. Een knipoog naar hun al bestaande zaak Mick ‘n Chick. De locatie was ook snel gevonden: recht tegenover de deur, in het pand waar nu nog keramiekatelier Anna-Lucia zit.

In het pand op de hoek van de Paalstraat en Zandstappenstraat is momenteel nog keramiekatelier Anna-Lucia gevestigd. Foto: Koen Fasseur

“Wie ons concept kent, weet wat te verwachten”, vertelt Mick, die in 2007 zijn diploma behaalde aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en veel meer kan dan een kipje laten ronddraaien in de oven. “We mikken op een dagelijkse aanvoer van toch zo’n vijftien soorten verse vis. Maar daarnaast zorgen we voor heel wat visbereidingen: van paling in ’t groen, over vislasagne tot quiches met vruchten uit de Noordzee. Gebakken mosselen en kibbelingen zullen uiteraard niet ontbreken, evenmin als kreeft.”

“We openen bij de start van het mosselseizoen maar ik ga ook allerlei visbereidingen voor op de barbecue creëren.”

Mick Van Sande

Wie de Paalstraat doorrijdt, kan er nu al niet meer naast kijken. Binnenkort krijgt het koppel de sleutels van het winkelpand en kunnen ze de – beperkte -aanpassingen uitvoeren met het oog op de transformatie van keramiekatelier in viswinkel.

“Deze zomer willen we graag van wal steken”, vertelt Charlotte. “Een geschikt moment omdat er dan nog volop aandacht zal zijn voor verse maatjes en het mosselseizoen opstart. Voor de barbecue is Mick nu al bezig om aangepaste visschotels te bedenken. Zijn ervaring als chef in het gerenommeerde Boothuys in Massenhoven, waar altijd veel vis op de kaart staat, komt zeker van pas.”

In dit hoekpand is het voor Mick en Charlotte bijna vier jaar geleden allemaal begonnen. Foto: Koen Fasseur