In de aanloop naar de bekendmaking van de nieuwe sterrenzaken komt Michelin nu al met de nieuwe selectie voor de Bib Gourmand.” Deze zaken dragen de filosofie uit om een geweldige maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. Het maakt niet uit of dit in de vorm is van mezze, tapas of een klassiek driegangenmenu. Het draait er enkel om dat ze verdomd lekker eten serveren”, zegt Werner Loens, selectiedirecteur van Michelin.
Vorig jaar kregen Glou Glou in Borgerhout en Elea Ouzeri in Kontich nog een Bib Gourmand. Nu zijn er geen Antwerpse laureaten, waardoor het totaal in de provincie op 15 Bib Gourmands blijft hangen.
Dit jaar zijn er verspreid over het hele land 15 nieuwkomers. Zes daarvan komen uit Brussel, zes uit Wallonië en drie uit Vlaanderen. Het gaat om Onslow en Quatre Vins, die beiden in een concept zonder poespas Brugge nog wat meer op de culinaire kaart zetten. In Heverlee is het Italiaanse Furbetto opgenomen.
De volledige selectie is gratis digitaal beschikbaar via de website of de app van Michelin. De spannende periode voor de Belgische en Luxemburgse chefs breekt nu echt aan. Binnen twee weken, op maandag 26 februari, worden de Michelinsterren voor 2024 voorgesteld in het Antwerpse A Room With a ZOO. Hopelijk kent onze provincie dan meer succes tijdens deze thuismatch.