Quite Frankly Antwerpen

Met Quite Frankly opent eerste American diner in Antwerpen: geen croissants bij ontbijt, wel pancakes

Quite Frankly serveert geen croissant bij het ontbijt, maar pancakes. En voor de lunch eet je er geen croque monsieur, maar een Sloppy Joe. Op Klapdorp opende zopas een American diner, de eerste in Antwerpen.

Of je nu al vaker naar de VS reisde, of gewoon fan bent van Hollywoodfilms: je hebt vast wel een beeld in je hoofd van een American diner. Een morsige plek langs een drukke baan voor een snelle hap aan een lange toog. Zo’n van het chroom blinkende toog hebben ze bij Quite Frankly ook. Alleen is Klapdorp niet bepaald een snelweg en ogen de met koningsblauw fluweel overtrokken krukken bijzonder stijlvol. Het Amerikaanse radiostation Chevy Radio, dat op de achtergrond zoemt, heeft het over ‘take a sunscreen’ en ‘the surf is on’.

De ‘American breakfast platter’ voor stevige eters. Foto: RR

Uitbaters Chantal Van Zanten en Steven Vijverman noemen hun zaak een American diner met een twist. “We hebben ons gebaseerd op dat welbepaalde restaurantconcept, maar waar er in diners in de VS vaak minder aandacht besteed wordt aan de kwaliteit van het eten, zetten wij daar net volop op in.”

Vanaf 9 uur kan je bij Quite Frankly ontbijten met buttermilk pancakes of een eenvoudige bowl cornflakes. Grote honger? Dan wacht je de ‘American breakfast platter’ met pancakes, spek met eieren, toast, biscuits & gravy – dat zijn deegkoekjes met vleesjus en worst –, jam en een Louisiana BBQ sausage. Steven maakt het allemaal voor je neus vers klaar achter de toog. “Wat niet in huis gemaakt is, bestellen we bij een ambachtelijke vakman. Zoals onze speciale sandwiches op basis van aardappelen of de pecan pie.”

Koffie uit mokken bij Quite Frankly, al dan niet met refill. Foto: Sarah Van den Elsken

Voor de lunch is de pastrami sandwich een klassieker, net als de Sloppy Joe met zijn gehakt-tomatensaus verrijkt met bruine suiker. “Natuurlijk serveren we ook cheeseburgers met onze eigen pickles, en een sandwich met mortadella, coppa en Provolone kaas. Een Italiaanse bereiding, inderdaad. Maar in de jaren twintig van de vorige eeuw staken veel Italianen de plas over, hun American dream achterna.”

Ook Chantal en Steven beleven op Klapdorp hun Amerikaanse droom. “We geloven in deze opkomende buurt, en American diners zijn in ons land niet dik gezaaid. In Brussel is er een, maar in Antwerpen is dit de eerste.”