Mitch woont met zijn gezin in Duffel, maar hij blijft een geboren en getogen Lintenaar. “Mijn familie en schoonfamilie wonen in Lint. Mijn kinderen gaan hier naar school en naar de kinderopvang. Tijdens mijn jeugd en ook nu nog ben ik heel vaak in Lint te vinden. Namie is mijn stamcafé, vroeger ging ik naar de fuiven in De Witte Merel of was ik aangesloten bij KFC Lint waar mijn vrouw nu bij de dames voetbalt”, schetst Mitch zijn onbreekbare band met Lint.
Als friturist komt hij na 22 jaar thuis in zijn dorp. “Ik begon op mijn veertiende als jobstudent in de frituur aan het station van Lier. Ik fietste er voorbij toen ik in Lier naar school ging. Tijdens een bezoek bestelde ik een Bicky Burger. De zaakvoerder had even geen tijd en omdat hij me kende, grapte hij: ‘Doe het zelf’. Ik dacht dat hij het meende dus ik stapte achter zijn toog. Zo is het begonnen.”
Dertien jaar geleden richtte hij Frituur Patatje in Kessel mee op. “Daar zal ik me als medezaakvoerder uit terugtrekken. Eindelijk kunnen de Lintenaren nu mijn frieten gaan proeven.”
Dit kan vanaf maandag 13 mei bij Frituur Frut in de Koning Albertstraat. Tot eind 2022 was Frituur Micky gedurende vele jaren aanwezig in het pand. De overnemer maakte er in 2023 Frituur ’t Lintje van, maar moest zijn zaak na een paar maanden sluiten. Ondertussen kocht de gemeente het pand en dat van de buren om de ontwikkeling van het dorpsgezicht in eigen handen te houden.
“Toen ik vernam dat de gemeente nog een uitbater zocht voor de frituur twijfelde ik niet lang. Ik ga er een dorpsfrituur van maken met de gekende klassiekers. Uiteraard zorg ik dagelijks voor verse frieten en zelfbereid stoofvlees. Ik ga niet met online bestellingen werken, want ik geniet van het persoonlijk contact van de klanten.”