KONTICH – Het Gentse Mercuron, gespecialiseerd in draadloze mobiele en datacommunicatie, sluit zich aan bij de Gumption Group uit Kontich. Mercuron wil de synergieën in de groep en de sharedservices gebruiken om zijn groei te ondersteunen. Voor Gumption betekent de komst van Mercuron een extra troef voor de 360°-aanpak.
Mercuron, in 2013 opgericht door Xavier Bracke, versterkt en verbetert de ontvangst van het gsm-signaal in gebouwen en locaties met onvoldoende ontvangst. Het levert en installeert ook ASTRID-repeaters; ASTRID is de telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten. Het Gentse bedrijf, dat ook inzet op het gezondheidsaspect en schadelijke straling wil beperken, is actief in België, Nederland en Luxemburg.
Het Gentse bedrijf sluit zich nu aan bij Gumption, een bedrijvengroep van meer dan 20 jonge ondernemingen met zo’n 450 medewerkers in vestigingen in Kontich, Antwerpen, Waver, Amersfoort (Nederland) en Kehlen (Luxemburg). Gumption faciliteert sinds 2012 innovatief ondernemerschap met financiële, strategische en operationele ondersteuning.
“De datavolumes via gsm nemen toe”, zegt managing partner Xavier Bracke. “5G zal die trend nog versterken. Om de groei in goede banen te leiden, gaan wij samenwerken met Gumption. Dankzij de sharedservices kunnen wij maximaal focussen op de klanten, de dienstverlening en de ontwikkeling van het team. Een deel van de groei willen wij realiseren via synergieën met andere bedrijven in de groep.”
360°-aanpak
“Het aanbod van Mercuron past perfect in 360°-benadering van Gumption ”, zegt Bart Embrechts, managing partner van Gumption. “De digitale uitdagingen van klanten vragen om grensoverschrijdende expertise uit vele invalshoeken. Daarom ontwikkelden wij een cocreatie-aanpak voor innovatie, met de beleving van de klant in het middelpunt.”
Samen met het Gumption-ecosysteem werkt Mercuron vandaag al aan concrete use cases, zoals communicatie met de laadpalen van CenEnergy in ondergrondse parkings; field services voor Internet of Things-installaties met AppyThings of TheValueChain; of expertisedeling met Rank1 bij infrastructuurprojecten.