Maar liefst 47.000 gasten zijn het voorbije jaar langsgeweest bij Maven voor een lekker stuk vlees. Onder hen ook inspecteurs van World’s 101 Best Steak Restaurants, want ze verhuisden de zaak van de 44ste naar de 33ste plaats.
“We zijn enorm blij dat ons werk geapprecieerd wordt en dat onze kunde om de kracht en kwaliteit van het vlees naar voor te laten komen erkend wordt”, zegt mede-eigenaar Wim Van der Borght.
LEES OOK. 21 over 21 – Luc De Laet (De Laet & Van Haver): Veel horecazaken moeten zich heroriënteren.
De makers van de lijst loven de kwaliteit van het vlees, het goed functionerende zaalpersoneel en de kosmopolitische look van de zaak, die ‘een positieve uitstraling en flair heeft en een sexy hedendaags design’.
“Er zijn inspecteurs naar onze zaak geweest, al hadden we daar op het moment zelf geen weet van. Nadien hebben we ook heel wat informatie moeten bezorgen over de terroir van ons vlees, de bereidingswijzes, de menukaart, de behandeling qua drogen en bewaren, enzovoort”, vertelt Van der Borght.
Na een moeilijke start door corona -de zaak had de opening gepland op de dag van de eerste lockdown- draait de zaak nu goed. “We zijn zeven op zeven open en draaien in de weekends dubbele of driedubbele shiften. We hebben in 2022 47.000 gasten mogen ontvangen. Ondanks de drukte doen we tegelijkertijd alles om de kwaliteit te bewaren. Dat lukt dankzij ons teamwork: Luc De Laet zorgt als topslager voor het allerbeste vlees, chef Jules Koninckx gaat er creatief mee om en de horecagroep Shrimp Tempura zorgt voor de nodige continuïteit”, klinkt het.
LEES OOK. MAVEN behoort 5 maanden na opening meteen tot wereldtop
Argentijnse winnaar
Voor wie een mogelijk nog betere steak wil eten: Parrilla Don Julie uit het Argentijnse Buenos Aires is dé wereldwijde primus van 2023. Bij de 101 beste steakrestaurants staat ook nog Carcasse uit Koksijde (plaats 4) en Gillis uit Gent (plaats 101) uit ons land.