Manna Foods

Manna Foods koopt aanpalend magazijn in Schoten

SCHOTEN – Sauzenproducent Manna Foods heeft een groot magazijn aangekocht vlak naast de huidige site. Het familiebedrijf kan daardoor op de huidige locatie verder uitbreiden. Dat staat te lezen in Gazet van Antwerpen.

Manna Foods, dat zijn sauzen intussen uitvoert naar 60 verschillende landen, kende de voorbije 8 jaar een enorme groei, waarbij het personeelsbestand steeg van 75 naar 117. Twee jaar geleden investeerde het familiebedrijf in een nieuwe productielijn, waarmee tot 3 ton saus per uur kan gemaakt worden. Met de inschakeling van extra arbeidsploegen zat het bedrijf stilaan aan zijn limieten op de huidige site in Schoten.

“We stonden voor een strategische keuze. Ons logistiek centrum langs de Houtlaan in Wijnegem ombouwen tot nieuwe grotere productie-eenheid of elders, wellicht in de Kempen, een volledig nieuwe fabriek bouwen”, zegt ceo Sylvie Van den Broeck aan Gazet van Antwerpen.

Met de aankoop van een groot bedrijfsterrein met een magazijn van zo’n 2.500 vierkante meter vlak naast de huidige fabriek is dat probleem van de baan. Manna Foods wil beide sites op termijn laten samensmelten tot één grote nieuwe productiehal. In de eerste plaats zullen de aangekochte magazijnen nu gebruikt worden om verpakkingsmateriaal en afgewerkte producten in op te slaan.

Strategisch langs Albertkanaal

De overgrootvader van huidig ceo Sylvie Van den Broeck stichtte het bedrijf in 1935 op een strategische plek in Schoten. Daar werd in die periode namelijk ook het Albertkanaal, de waterweg tussen Antwerpen en Luik, gegraven, dat in 1939 net voor aanvang van de Tweede Wereldoorlog werd afgerond.

Sylvie Van den Broeck in Gazet van Antwerpen: “We overwegen om samen met onze nieuwe fabriek meteen ook gebruik te gaan maken van het Albertkanaal voor de aanvoer van grondstoffen en de afvoer van afgewerkte producten, van en naar de haven van Antwerpen.”