De culinaire inspiratie deed het paar op toen Lan en Regis jarenlang in Azië vertoefden. “Ik heb zeven jaar in Vietnam gewoond. Daar heb ik een tijdje in een bed and breakfast gewerkt”, vertelt Lan. Zij is overigens de gastvrouw van de zaak, terwijl Regis alles in goede banen leidt achter het fornuis. “Ik werk al tien jaar in de horeca. Dat begon bij de Franse keuken en mondde uit in mijn liefde voor Aziatisch eten. Nu is het tijd om zelf iets op te starten”, zegt Regis.
En daar heeft het koppel wat voor over. Het pand in de Bresstraat, dat al lange tijd leegstond, hebben ze volledig zelf ingericht. Zelfs de keuken heeft Regis op eigen houtje geïnstalleerd. En dat alles in anderhalve maand. “We hebben er heel veel zin in”, klinkt het enthousiast. En dat merk je wanneer Regis een goedgevulde, kruidige noodle bowl over de bar schuift. “We serveren stevige porties. Onze klanten moeten voldaan naar buiten wandelen”, zegt Lan. Voor een warme kom eiernoodles met spiced curry en gepaneerd rundsvlees, afgewerkt met sojascheuten, gepekelde kool, pijpajuin en een ‘cured egg’ tel je een democratische 16,95 euro neer.
Naast de noodle en rice bowl kan je kiezen uit vier Japanse sandwiches met gefrituurde kip, rundsvlees, tonijn of zoete Japanse omelet voor de veggies. “We kiezen voor een kleine kaart die wordt aangevuld met suggesties, om alles vers en toegankelijk te houden”, zegt Regis. Klanten kunnen een kruk aan de open toog uitkiezen of gezellig tafelen. “Je kan aanschuiven waar er plek is. Op die manier willen we er een sociale plek van maken. We hopen dat de gsm’s daardoor wat vaker aan de kant worden gelegd.”
Huisgemaakte drankjes
Op een wandplank pronkt een kleurrijke verzameling huisgemaakte siropen. “Daarmee maken we onze homemade ice teas. Op basis van earl grey, of met een toets van perzik voor de zoetebekken. Onze ginger twist heeft dan weer een iets pittigere afdronk”, vertelt Lan. En ook de betere Aziatische bieren zijn op de kaart terug te vinden. “We hebben er bewust voor gekozen om geen wijn te serveren, maar wel een charmant biertje uit de fles”, klinkt het.
En daarmee is het derde kind van het koppel een feit. “Kyro is een samenstelling van de namen van ons zoontje en dochtertje Kay en Roby. Kort maar krachtig”, vertelt Lan. Net zoals een lunchbreak hoort te zijn.