ANTWERPEN – Butcher’s Store Antwerp City South schiet uit de startblokken in de Museumstraat op het Antwerpse Zuid. Na de Butcher’s Store in Hove en die in de Antwerp City Brewery, wordt dit de derde Butcher’s Store van Luc De Laet en Peggy Van Haver. Dit filiaal zal bovendien inspelen op de identiteit van dit stadsgedeelte.
Het ambacht van slager terug naar de essentie brengen, blijft de missie waar De Laet & Van Haver meer dan ooit op inzet en bij Butcher’s Store Antwerp City South is dat niet anders.
“Dit is zoveel meer dan even naar de slagerij om de hoek gaan. We verleiden op een inspirerende plek met een uitgebreid aanbod aan verfijnde ambachtelijke charcuterie van de Butcher’s Craft, dry aged rundvlees, varkensvlees, gevogelte, bereide maaltijden… De focus ligt op liefst 16 Europese excellente runderrassen, zorgvuldig uitgekozen en steeds met een uniek verhaal”, zegt Van Laet.
De winkel biedt ook plaats voor Kaasaffineurs Van Tricht, de buren bij brouwerij De Koninck waar Butcher’s Store al enkele jaren mee samenwerkt. Zij selecteerden voor deze zaak een assortiment van kwaliteitsvolle kazen die een heerlijke aanvulling op het aanbod vlees vormen.
Op het ritme van ‘t Zuid
Het plan om op ’t Antwerpse Zuid te landen, was al langer een ambitie, maar het aanbod van De Koninck om in de Antwerp City Brewery een zaak te openen, kwam er eerst tussen.
“Drie jaar later zie ik hier nog steeds een bijzondere opportuniteit voor een kwaliteitsslager zoals wij”, zegt Luc De Laet. “Er zijn hier amper beenhouwerijen te vinden. Nochtans is dit een levendige buurt waar consumenten echt nog op zoek gaan naar een bepaalde ‘experience’. Geheel op het ritme van dit stadsgedeelte – met latere openingsmomenten dus – zal de Butcher’s Store Antwerp City South hen mee op verkenning nemen in onze ambachtelijke wereld van puurheid en kwaliteit.”