Butcher’sCraft2

Luc De Laet is culinair ondernemer van het jaar

AARTSELAAR/HOVE – De bezieler achter vleesgroothandel De Laet & Van Haver Luc De Laet is door Gault&Millau bekroond voor zijn innovatieve ondernemerszin. Tijdens de derde editie van de Culinary Innovators Awards werd hij uitgeroepen tot Entrepreneur of the Year.

De Laet & Van Haver is al meer dan 25 jaar actief in de vleessector. Wat begon met een beenhouwerij in Hove is uitgegroeid tot een groothandel, een vleesrestaurant, een tweede beenhouwerij in de Antwerp City Brewery, een foodtruck en een exclusieve Butcher’s gin. Vandaag levert het bedrijf aan meer dan 150 restaurants in binnen- en buitenland.

Verder wordt de vleesverwerking niet meer uitgevoerd in de originele beenhouwerij in Hove, want Butcher’s Craft heeft alles gecentraliseerd in een nieuwe, eigen fabriek in Aartselaar. Die beschikt bovendien over een showroom voor demo’s en workshops.

“Luc De Laet brengt innovatie en toont ondernemerschap in zijn sector die als klassiek wordt beschouwd”, klonkt het bij de jury.

Sector aantrekkelijk maken

Meer dan 100 innovatieve bedrijven, personen en organisaties dongen mee naar een Culinary Innovator Award. Het Gault&Millau Culinary Innovators team gaat met die wedstrijd op zoek naar innovatieve producten en ideeën met als doel om de sector aantrekkelijk, spannend en interessant te houden.

“We willen actief meewerken aan de toekomst van de gastronomie door on- en offline de belangrijkste actoren uit onze sector samen te brengen. Chefs, producenten, academici, leveranciers, ondernemers en klanten verrijken zo elkaars inzichten en streven naar innovatie binnen deze sector”, aldus Dries Tack, business development director Gault&Millau.