ANTWERPEN – Op 27 augustus daagt het Italiaanse digestief Amaro Montenegro de 10 beste Belgische bartenders uit. Zij kunnen als eerste de nationale titel van Vero Bartender in de wacht slepen. Onder meer 4 bartenders uit Antwerpse horecazaken nemen deel. Decor van dit event is Kasteel Den Brandt.
Uit Antwerpen werden Thomas Timmermans van BelRoy’s Bijou, Andréas Claeys van TapaBar, Lorenzo Waroux van Mesa en Donald Simons van Black Smoke geselecteerd om aan de Amaro Montenegro Vero Bartender Competition deel te nemen. Samen met 6 andere bartenders worden zij op de proef gesteld om cocktails met het Italiaanse digestief naar een hoger niveau te tillen.
In een eerste discipline moeten zij een twist geven aan de klassieke cocktail met Amaro Montenegro, ook bekend als de likeur van de dapperen. Bij een tweede proef moeten ze à la minute een eigen creatie shaken, afgestemd op culinaire gerechten.
De winnaar pakt als eerste Belg de titel van Vero Bartender en mag eind november naar Bologna gaan om de productiesite van Amaro Montenegro te bezoeken en om workshops in onder andere Firenze en Rome bij te wonen. In Italië mag hij ook aan de International Final deelnemen. De winnaar daarvan krijgt een wildcard om in juli 2019 op het wereldbefaamde Tales of the Cocktail in het Amerikaanse New Orleans het beste van zichzelf te laten zien.