Matthijs Mannaerts heeft in Kapellen een thuisrestaurant ‘Hemmat’. Dat is Zweeds voor ‘thuis eten’. Daarnaast levert hij zijn kookkunsten ook als chef-kok aan huis. Eigen aan ‘Hemmat’ is de huiselijke sfeer. Die sfeer wil de chef ook doortrekken naar de pop-up door middel van een open keuken waar je alles van begin tot einde kan volgen.
“We willen het gezellig en ongedwongen houden. Het wordt een culinaire ontdekkingstocht waarbij alle zintuigen geprikkeld worden”, vertelt Matthijs. Het menu bestaat uit 4 of 5 gangen, respectievelijk aan 75 en 89 euro per persoon, met gerechten waar ‘Hemmat’ bekend om staat: seizoensgebonden combinaties waar het product centraal staat.
Mannaerts deed, na zijn opleiding aan PIVA, ervaring op bij sterrenrestaurant de Pastorale in Reet. Vervolgens werkte hij twee jaar in de keuken van La Rosa in Edegem, waarna hij in 2019 zijn eigen verhaal startte met ‘Hemmat’. De jonge chef is blij met de kans die hij nu krijgt bij The Jane.
“Ik ben superblij om mijn kookkunsten te kunnen tonen in de Upper Room Bar van The Jane. Het is een unieke en leerrijke kans die Nick Bril me geeft. Hopelijk kan ik tijdens de pop-up vele harten veroveren met mijn gerechten.”