De natuurlijke en biologische wijnen en andere dranken van Brandstof nemen de plaats in van de ambachtelijke bakkerij Lina’s die begin deze zomer naar Antwerpen verhuisde, terwijl koffie- en bokesbar Kawa een vaste waarde blijft in het stationsgebouw.
LEES OOK. Starter van de week: Mortselse bakkerij Lina’s trekt naar Antwerpen met verruimd aanbod
Met een shop en een wijnbar komen Joop en Maxime, samen met hun zakenpartner Cedric Van Geel, in een nieuwe fase van hun passie voor biodynamisch geproduceerde dranken en voeding.
“We zijn er ons acht jaar geleden in gaan verdiepen”, geven Joop en Maxime aan. “Zelf spreken we niet dikwijls over natuurlijke en biologische producten, maar om producten die op een bewuste manier worden gemaakt.”
“Het is ons doel om de mensen duidelijk te maken dat biologische wijnen er in alle smaken en geuren zijn. Sommige wijnen kan je naast gewone conventionele wijnen zetten, anderen hebben een meer troebele en trendy uitstraling.”
Toplocatie
Na de opstart van een webshop begonnen ze twee jaar geleden met de zoektocht naar een pand om hun producten op de markt brengen.
“Mensen willen wijnen proeven in plaats van ze enkel online te ontdekken. Daarom waren we op zoek naar een pand om onze shop in onder te brengen. Het stationsgebouw is ideaal want Kawa heeft met zijn producten en ingrediënten eigenlijk dezelfde visie als wij.”
De natuurlijke wijnen komen voornamelijk uit Europa. “In België wordt al veel rond biologische wijnteelt gedaan. Maar we hebben ook kleine wijnboeren in het buitenland bezocht om hun verhalen en hun wijnen nu naar Mortsel te brengen”, vult Maxime aan.
Bij Brandstof vinden de klanten trouwens niet alleen maar wijnen. “In ons assortiment zitten ook natuurlijke ciders, vruchtensappen, likeuren, calvados, bionades en kombucha’s.”