Sofie liep haar lager en secundair onderwijs in Brasschaat. Daarna volgde ze de lerarenopleiding Muzikale Opvoeding en Informatica aan wat nu AP in Antwerpen is.
“Ik ben dan gaan lesgeven maar na zes jaar had ik toch door dat dit niet echt mijn ding was. Ik was bijzonder gefascineerd door het nachtleven en begon impulsief als “fixer” te werken. Op alle mogelijke evenementen alles regelen zoals boekingen voor artiesten en zo meer. Ik bleef daarnaast nog halftijds lesgeven. Toen was er COVID en ging het nachtleven op slot. In juli 2020 begon ik dan met Virtual Fixer waarmee ik anderen help bij de opmaak van websites. Ook op administratief en technisch vlak ondersteun ik.”
Maar die opstart verliep niet zoals gehoopt. “Ik dacht dat mijn bedrijfje zichzelf zou verkopen. Ik heb echt foute investeringen gedaan, zoals bijvoorbeeld 2000 euro aan advertentiebudget. Het resultaat was nul. Ik dacht ook dat af en toe zo maar wat op de sociale media zwieren het ook wel zou doen. Niet dus. Ik was echt te vol van mijn aanbod, maar de manier waarop ik ermee naar buiten kwam, deugde niet. Daarom wil ik alle starters op het hart drukken dat ze eerst voor een sterk onderbouwd strategisch plan moeten zorgen. Hoeveel heb je nodig om op te starten? Hoe kan je best je doelpubliek aanspreken? Dat is allemaal zeer belangrijk. Je moet daarin zeer consistent zijn. Dat betekent dat je met regelmaat dingen moet posten en niet zo maar wat lukraak.
“Ik heb al verschillende jongeren de mist zien ingaan omwille van fouten die ik ook maakte. Daarom werk ik met Virtual Fixer met een membership. De klant betaalt dan maandelijks 113 euro. Daarin zitten workshops, masterclasses, live-sessies en nog veel meer. De klant kiest voor een membership van 6 of 12 maanden. We begeleiden van start tot finish. De klant behoudt zelf de controle over alles”, zegt Sofie die haar pakket in 2024 nog wil uitbreiden.