Jean sur Mer – Groenplaats

Jean sur Mer opent Harbor Cafe op Groenplaats

Het streetfoodconcept Jean sur Mer bestaat 10 jaar en opent een permanente vestiging. De volkse visbar Harbor Cafe opent aan de Groenplaats in Antwerpen. Je kan er terecht voor de befaamde fishburgers, burgers met een duurzame garnaalkroket, fish en chips en meer. Al zal het tijdens de lockdown bij windowshoppen blijven vanuit het take-outraam.

In de schaduw van de kathedraal opent Jean sur Mer zijn eerste Harbor Cafe: een volkse visbar waar je het lekker streetfood van Jean sur Mer kan eten. “Voorheen was dit pand café ‘t Bolleke, later ‘t Gollemke. Dat bruin kroeg-gehalte willen we behouden in ons Harbor Cafe. Het wordt geen finedining restaurant, maar een volkse kroeg waar streetfood en een fris getapte pint centraal staan”, vertelt Peter Vlyminck, van Jean sur Mer.

Jean sur Mer staat bekend voor zijn fishburgers, kibbeling en garnaalkroketten met duurzame grijze noordzeegarnalen. Allemaal producten die de ondernemers zelf ontwikkelen en verkopen aan de horeca en retail.

“We produceren alles zelf, van vis, sauzen tot zelfs de crispy bloemkool in onze veggieburger. Ons Harbor Cafe is dus een logische stap in de verdere uitbouw van ons merk”, aldus Jan Kegels. “We waren al een tijdje op zoek naar een pand in Antwerpen om een vaste zaak te starten, aangezien we enkel een triple A-locatie wilden. We verbouwden de gelijkvloerse verdieping en de eigenaar van het pand smukte tegelijk de eerste en tweede verdieping op.”

De ondernemers kozen bewust voor een klein pand. Er kunnen 18 mensen binnen eten en 30 mensen buiten.

David Claeys van True. food agency, samen met Peter Vlyminck en Jan Kegels van Jean sur Mer.

Take-outraam

Take-out en delivery zal ook na de coronaperiode een onderdeel blijven van het businessmodel van het Harbor Cafe. Daarom voorzien de ondernemers een take-outraam waar maaltijdbezorgers zoals Deliveroo en Uber Eats bestellingen kunnen afhalen. “Zo hoeven de maaltijdbezorgers niet binnen te komen, wat in tijden van corona zeker een pluspunt is. Mensen die, wanneer het opnieuw toegelaten is, op het terras zitten, kunnen binnen bestellen en hun eten aan het raam afhalen.”

David Claeys en Robin Manso van true. food agency en oprichters van onder andere pizzaketen Otomat, stapten mee aan boord van het Harbor Cafe.