Volgens DuraCert toont Jean sur Mer aan dat ook kleine en onafhankelijke ondernemers het certificaat kunnen binnenhalen en daarmee zien zij het visrestaurant als een vaandeldrager in België.
“Jean sur Mer is actief in verschillende delen van de markt, zowel in retail als in foodservice. En daarin kiezen ze resoluut voor MSC gecertificeerde vis. We zijn heel blij met de certificatie van het Jean sur Mer Harbor Cafe omdat het de weg opent voor andere visrestaurants in België. Het is ook voor onszelf een mijlpaal omdat we zo een stap zetten buiten het retaillandschap waar MSC traditioneel sterk staat. Dit wordt binnen het netwerk van MSC opgemerkt in binnen- en buitenland”, klinkt het.
Jan Kegels van Jean sur Mer zag het als een streefdoel om voor duurzame oplossingen te kiezen. “Het was altijd onze missie om mensen te laten kiezen voor duurzame vis. Die filosofie trekken we ook door naar ons Harbor Cafe. Alle producten die we zelf produceren en verkopen – ook in ons Harbor Cafe – dragen het duurzaamheidslabel van MSC. Dat garandeert dat de vis gevangen is met respect voor het milieu en de vispopulatie. We geloven in duurzame visserij en dat vis te traceren is van boot tot bord. Je kan er dus zeker van zijn dat onze producten op een duurzame manier geproduceerd zijn met duurzame vis. We willen namelijk viscategorie hip maken op een verantwoorde manier.”