Jasna Rokegem, een innovatieve designer die geavanceerde technologie en mode samen brengt, won de Henri Winkelman Award in Nederland. De prijs, uitgereikt door de Stichting Ondernemersbelangen Rotterdam, is bedoeld voor jonge, ondernemende kunstenaars of ontwerpers. Ze maakt deel uit van de Start it @kbc community in Antwerpen.
Ontwerpster Jasna Rokegem is afkomstig uit Geraardsbergen maar heeft zich ondertussen geïntegreerd in de Antwerpse modewereld. Ze werd als winnaar gekozen uit zes finalisten. Ze ontving de Henri Winkelman Award voor haar studio ‘FashTech Design’ uit handen van een professionele jury, onder voorzitterschap van Emily Ansenk (Directeur Kunsthal). Het gaat erom dat Jasna Rokegem de “mode van de toekomst” ontwerpt. Die is heel erg futuristisch en maar aan de andere kant ook duurzaam. Ded combinatie van design en technologie komt in dit opzicht heel erg verrassend over.
De jury was lovend over winnares Jasna Rokegem: “Er is één kandidaat die de jury bijzonder verrast heeft. Gedreven, vol ambitie en met een sterke visie op de toekomst. Deze dame weet een artistiek product zeer goed te combineren met ondernemerschap. Naast het direct implementeren van onderzoeksresultaten in de praktijk weet zij ook een markt en daarmee vraag te creëren voor haar producten. De jury, zeer gecharmeerd van de wijze waarop zij haar bedrijf presenteert en de activiteiten die zij verricht als Fashion Tech Designer, is van mening dat deze prijs voor haar als vliegwiel kan dienen in de ontwikkeling van haar collectie voor de toekomst”.
“Dit is een droom die uitkomt, alle deelnemers waren stuk voor stuk sterke kandidaten met heel vernieuwende ideeën en krachtige presentaties”, aldus een enthousiaste Jasna Rokegem.
Jasna Rokegem wint met de Henri Winckelman Award een bedrag van 10.000 Euro.
Fashion Week Amsterdam
Met interactieve ontwerpen wil Jasna Rok mode afstemmen op de huidige, digitale mens. “We leven in een digitaal tijdperk, maar daarvan is nog niet zo veel te merken in de modewereld. Door fashion te mixen met technologie willen wij mode heruitvinden, mensen inspireren en ze nieuwe mogelijkheden laten zien.”
Als Fash-Tech pionier toont designerduo Jasna Rok hoe mode en technologie ons leven op een positieve manier kan veranderen. Dat resulteert in hoogtechnologische, interactieve collecties van Fashion on Brainwaves tot hydrofobe high-end werkkledij voor bedrijven, zoals de collectie die Jasna Rok ontwierp voor The Suicide Club in Rotterdam. Jasna Rok werkt hiervoor samen met het Centre for Microsystems Technologie (CMST), dat deel uitmaakt van de Universiteit Gent.
Jasna Rok behoort tot Start it @kbc, de start-up community die schaalbaar en innovatief ondernemerschap ondersteunt.