Il Gambero Rosso, of de rode gamba in het Italiaans, is het best bewaard geheim van Malle. Al negentien jaar lang toveren Venera ‘Vera’ Chiapparrone (59) en Patrizio Rapaglia (58) hier zonder toegevingen en trouw aan zichzelf de authentieke Siciliaanse keuken op het bord van hun gasten. Bloem en olie komen via een koerier uit Siracuse, de havenstad in het zuidoosten van Sicilië aan de Ionische zee waar ze vandaan komen. Verse producten laat het koppel speciaal via koeltransport overkomen uit Mazara del Vallo.
Patrizio is de chef in de keuken, bijgestaan door een drietal andere Italianen. Vera leidt het zaalteam als gastvrouw. Met hun prachtige Italiaanse tongval voel je je direct in Sicilië.
Eerder kregen Italiaanse klasserestaurants zoals Il divino di Milano uit Wuustwezel al de Registro Eccellenze Italiane, een exclusieve award die enkel is weggelegd voor zaken die de hoge Italiaanse standaard bereiken, met beide voeten in de Laars.