De Groote Witte Arend © Jan Van der Perre

Iconische brasserie De Groote Witte Arend opnieuw op zoek naar een overnemer

ANTWERPEN  - Nadat de uitbaters van brasserie De Groote Witte Arend in de Reyndersstraat er in 2020 de brui aan gaven, stoppen amper twee jaar later nu ook de overnemers. De zaak is failliet verklaard en de curator gaat opnieuw op zoek naar een overnemer.

De iconische brasserie De Groote Witte Arend is opnieuw op zoek naar een overnemer. Dat is al de twee keer in twee jaar tijd. Voor de zomer van 2020 werd de zaak genekt door corona. De toenmalige uitbaters hadden tot voor de pandemie een succesvolle zaak in handen die vooral draaide op toeristen. Die toeristen bleven weg door corona, de uitbaters stopten, de curator vond geen overnemer en de inboedel werd verkocht op een veiling.

LEES OOK. Pizzeria, pannenkoekenhuis en garage failliet

 

De Groote Witte Arend
© Jan Van der Perre

Antwerpen was een iconische zaak armer. Tot een paar maanden later de Nederlander Martijn Gleijm op de proppen kwam. Martijn opende in 2019 het pannenkoekenhuis De Familie Suykerbuyck in het Nederlandse Borkel en Schaft. Hij zag ook potentieel voor een pannenkoekenhuis in het pand van De Groote Witte Arend. Het was nog even de zoveelste lockdown uitzitten, maar dan ging het pannenkoekenhuis onder de naam De Familie Suykerbuyck toch open.

De Groote Witte Arend
© Jan Van der Perre

En zo krijgt de oude patriciërswoning hopelijk opnieuw een nieuw leven. De woning met muurschilderingen uit de 15de eeuw kreeg in de 16de en 17de eeuw ook een typische binnenplaats met barokke bogengalerij waar nu nog het horecaterras is.

Die invulling was dus geen lang leven beschoren, want ondertussen is de zaak opnieuw failliet. VH Auctions gaat nu in opdracht van de curator op zoek naar een overnemer. “Het is een uniek locatie en per direct beschikbaar”, klinkt het.

Het pand was ook even eigendom van een handelaar in koloniale waren, maar de binnenplaats smeekte om een speelplaats te worden. Rond 1900 maakten Les Filles de la Charité de Saint-Vincent de Paul (Zusters van Liefde) er een meisjesschool van. In 1975 is het complex omgebouwd tot cultuurcentrum en in 1995 bracht Kris Brouckaert er horeca binnen, gesteund door klassieke concerten. In 1999 riep de Britse Café Crème Guide De Groote Witte Arend uit tot beste café van de Benelux.