“Ik kijk er erg naar uit om een avond te organiseren waarop ik niet alleen het vlees mag selecteren, maar ook de beleving mee mag vormgeven. Wat het gaat zijn, blijft voorlopig een verrassing. Maar denk aan vlammen, een katrol en kettingen”, stelt Luc De Laet. “Wie mij een beetje kent, weet dat ik wel van wat spektakel houd.”
Voor de eerste editie kiest De Laet voor het ras Maine-Anjou, een runderras van oorsprong uit de Anjou-regio in West-Frankrijk. Het vlees van de kalveren is ondanks de jonge leeftijd al rijk met vet dooraderd en daarom vol van smaak. De Maine-Anjou die De Laet gekozen heeft, is geboren, gekweekt en afgemest bij kweker Raf Weemaes uit Kieldrecht.
Stressvrij leven
Weemaes en De Laet werken al dertig jaar samen. De kweker beschikt over zeventig hectare aan weiden waarop hij ruim 500 runderen houdt. De dieren leven er naar eigen zeggen stressvrij en beschikken er over voldoende ruimte.
Wie reserveert, mag zich opmaken voor een uitgebreid menu. De kennis en ervaring van De Laet worden gecombineerd met de kookkunsten van Maven chef Jules Koninckx. In de toekomst zullen de slager en het keukenteam van Maven ook andere slagers uitnodigen voor een samenwerking.