201117_ItsaRoel-14 Filip Dings

Het gaat hard in regio Antwerpen voor Schevenels Project Interieurs

Filip Dings is een rasechte ondernemer met Kempische roots. In 2010 nam hij het in 1963 door de Limburgse familie Schevenels opgerichte interieurbedrijf Schevenels Project Interieurs over. Om de groei te stimuleren heeft hij in 2016 twee extra vennoten aangetrokken. En sindsdien gaat het hard, vooral richting Antwerpen.

Kmo met grote klanten

De vennoten hebben in het familiebedrijf Schevenels Project Interieurs internationale ervaring binnengebracht. Dings zelf deed expertise op in multinationals zoals Assi Domän en Suez, en zijn vennoot was vroeger ceo van een bedrijf met 10.000 werknemers. Dat maakt dat Schevenels als lokale kmo wendbaar en flexibel is, en met de kennis en competenties van het internationaal management team zich kon professionaliseren. Bijgevolg is Schevenels een sterke partner die dezelfde taal spreekt van zowel kleine als grote opdrachtgevers en zo al heel wat grote projecten binnenhaalde. 

Recente realisaties in Antwerpse regio

“We gaan zeer ver in de behoefteanalyse van onze klanten. Dus voordenken in plaats van nadenken, waardoor we onze klanten kunnen garanderen dat we binnen budget en afgesproken timing opleveren”, zegt een overtuigende Filip Dings. “De afgelopen tijd hebben we in Antwerpen een aantal grote realisaties uitgevoerd: de op maat interieurinrichting van de VIP-lounge in het Sportpaleis, Golfclub Rinkven, het nieuwe voetbalstadium aan de Bosuil, de horeca-inrichting van de Stadsschouwburg en het interieur van het Harbour Hotel zijn maar enkele voorbeelden.”

Die ontwikkelingen zetten Schevenels ertoe aan om actief op zoek te gaan naar een extra vestiging in Antwerpen, en vervolgens ook in Gent want de interieurinrichter heeft uitbreidingseplannen. 

In plaats van wensen, ‘geef’ je vrienden dit jaar een gelukkig nieuwjaar

Dings heeft zich ook aan een boek gewaagd. “Zuurstof voor het leven”. 17 jaar onderzoek bracht hem tot dit model. Veel mensen en vooral jongeren zijn verloren in deze complexe, snel evoluerende maatschappij. 1 op 10 is verslaafd. Zowel het gebruik van antidepressiva als zelfmoorden swingen de pan uit. Er is nood aan een eenvoudige houvast om het leven te begrijpen: simpel en onmiddellijk toepasbaar; vooral voor kwetsbare jongeren.

Bekende Vlamingen als Rik Torfs en actrice Veerle Dobbelaere beamen dit door hun feedback op het boek: “Een aanstekelijk boek met pakkende voorbeelden, een duidelijke boodschap en onmiddellijk toepasbaar model. Probeer het. Je zal niet ontgoocheld worden.” 
“Mijn idee en uitgangspunt waren: kunnen we geen basis levensmodel – een soort tabel van Mendeljev – vinden waarmee iedereen iets kan doen zodat geluk en succes voor iedereen bereikbaar worden”, zegt Filip Dings.
Om zijn stelling te stofferen deed hij interviews met mensen over de ganse wereld: rijken die ongelukkig waren, armen die gelukkig waren, en andersom, mensen die leven op een stortplaats in Azië, onderwereldfiguren in Parijs, Syrische vluchtelingen, enz. Mensen uit alle lagen van de bevolking en uit diverse culturen.
“Meer dan 10 000 cases heb ik door dat model gehaald, en statistisch klopt het”, voegt de auteur eraan toe. “De opbrengst van het boek gaat naar een goed doel, naar de begeleiding van mensen die het niet meer zien zitten. Ik wil een centrum oprichten waar o.m. mensen met een verslavingsproblematiek terecht kunnen.” 

Het boek, uitgegeven in eigen beheer, verschijnt op 10 december. Je kan het bestellen op www.zuurstofvoorhetleven.be  

Enkele realisaties op de Bosuil site (c) foto’s Schevenels.