Hertog Jan Antwerpen

Hertog Jan in Antwerpen is hoogste nieuwkomer in Gault&Millau 2022

Goed nieuws voor de restaurants in de Antwerpse regio, want zij halen heel wat extra vermeldingen binnen in de nieuwste editie van restaurantgids Gault&Millau. Ciro's in Antwerpen is uitgeroepen tot Brasserie van het Jaar. Jonas Kellens van Dim Dining in Antwerpen mag zich dan weer de Gastheer van het Jaar noemen. Tot slot zijn Hertog Jan en Dôme in Antwerpen respectievelijk de Hoogste Nieuwkomer en New on the Top.

Bovenaan, met 18/20, prijken Hertog Jan, The Jane en Zilte uit Antwerpen.

17/20 is er voor Het Gebaar (Antwerpen – daler), ’t Fornuis (Antwerpen), Pastorale (Reet) en Dôme (Antwerpen – stijger)

In de categorie daaronder (met 16/20) vinden we Kommilfoo (Antwerpen), Le Pristine (Antwerpen), De Schone Van Boskoop (Boechout) en DIM Dining (Antwerpen – stijger).

Andere restaurants scoren 15/20 of minder. We lijsten even de stijgers, dalers en nieuwkomers op.

Stijgers

Nathan – Antwerpen (15/20)

Vintage – Kontich (15/20)

Divin by Sepi – Antwerpen (14/20)

Signatuur – Antwerpen (14/20)

Schnitzel – Antwerpen (13/20)

La Terrazza – Wilrijk (13/20)

 

Dalers

A l’infintiste – Antwerpen (14/20)

Graanmarkt 13 – Antwerpen (13/20)

Marcel – Antwerpen (13/20)

Yamayu Santatsu – Antwerpen (13/20)

Gran Duca – Antwerpen (12/20)

 

Nieuwkomers

Fine Fleur – Antwerpen (15/20)

Nebo – Antwerpen (15/20)

Bar Bulot – Antwerpen (14/20)

Nage – Antwerpen (14/20)

Instroom by Seppe Nobels – Antwerpen (13/20)

Laila by Bokertov – Antwerpen (13/20)

Reginella – Antwerpen (13/20)

Victor – Antwerpen (13/20)

L’Excelsior – Brasschaat (13/20)

Cena – Antwerpen (12/20)

Fiera – Antwerpen (12/20)

Osaka – Antwerpen (12/20)

Yust – Berchem (12/20)

Sardis – Brasschaat (12/20)