ANTWERPEN – Seppe Nobels kookt vanaf 1 september drie weken lang op het water. Als onderdeel van het stadsfestival Part of Antwerp neemt de groentenchef het drijvende pop-uprestaurant Waterfront in het Kattendijkdok in.
Seppe Nobels ruilt Graanmarkt 13 tijdelijk in voor een ponton van 550 vierkante meter in het Kattendijkdok. Zaterdag 1 september bijt hij de spits af met Rootz, het culinaire clubconcept dat hij in februari in Ampère lanceerde in samenwerking met Dystopia. Het moet een originele mix van dj’s, super food en alcoholvrije gezonde dranken worden.
Seppe Nobels: “Met dit concept beantwoorden we aan de groeiende trend waarin mensen niet alleen feesten, maar tegelijk ook zorg dragen voor hun lichaam. De tijd van een leuke avond te beleven, maar het je eigenlijk niet meer herinneren, is voorbij.”
Met een watertaxi worden gasten naar het drijvende restaurant gebracht. Op het lunch- en dinermenu staat gemarineerde rauwe vis in combinatie met groenten en andere gezonde voeding. Daarbij maakt de chef gebruik van lekkers uit Antwerpen, gaande van lokaal bier, Elixir d’Anvers, filet d’Anvers, enzoverder.