Graanmarkt 13 was 13 jaar lang de groene thuishaven van Seppe Nobels. “De herinneringen zijn onvergetelijk, koester ik voor eeuwig. Maar de pandemie heeft me, zoals zovelen onder ons, doen nadenken”, vertelt Seppe Nobels op zijn website. “Ik heb dan ook samen met Ilse en Tim, bezielers en bedenkers van Graanmarkt 13, besloten om afscheid te nemen van die thuishaven. Met dank aan de ontelbare gasten waarvoor ik in Graanmarkt 13 mocht koken. Met dank aan alle culinaire talenten die ik mocht begeleiden. Met dank aan het onovertroffen team van Graanmarkt 13, en in het bijzonder aan Ilse en Tim. We hebben allen nieuwe uitdagingen voor ons liggen, maar we delen vriendschap voor het leven.”
Seppe Nobels gaat zich nu toeleggen op enkele nieuwe verhalen. “Ik wil mezelf verder ontplooien – als mens én als chef, in verschillende richtingen.”
In restaurant Instroom gaat hij vluchtelingen uit de hele wereld begeleiden. “Mensen die hun culinair erfgoed voorstellen en verfijnen binnen mijn lokale keuken.” Daarnaast blijft hij inzetten op de keuken met groenten in de hoofdrol, waar hij ook een groene Michelinster voor kreeg. “Dat doe ik voorlopig vooral in La Chapelle, een prachtige kasteelboerderij in de Condroz. Ik werk er met producten uit de natuur rond het domein, én met ingrediënten van lokale boeren.”
Het culinaire vak leert Seppe Nobels eerst in Hotelschool Ter Duinen (Koksijde), en nadien in restaurants als Folliez (Mechelen), Maison du Cygne (Brussel), Villa Bellerose (Saint-Tropez), Osteria La Loggia (Sienna) en Wout Bru’s Bistrot d’Eygalières (Eygalières). Hij begint zijn professionele parcours in ons land in restaurant Absoluut Zweeds, en neemt als jonge twintiger deel aan de wedstrijd ‘Beste Juniorkok van België’, waar hij vier hoofdprijzen behaalt.