De bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand-restaurants is traditiegetrouw het begin van een periode waarin de beste restaurants van België en Luxemburg worden gevierd. De rode draad van de Bib Gourmand-selectie is en blijft de bijzondere prijs-kwaliteitverhouding. In deze restaurants kan je smullen van een voor-, hoofd- en nagerecht voor een prijs die rond de 45 euro draait.
“Het is een uitdaging om in deze moeilijke economische tijden een uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding aan te houden. Deze chefs tonen de weg met hun inventiviteit, juiste state of mind en overtuiging dat lekker eten aan zeer correcte prijzen altijd zal zegevieren. Je hoeft geen luxeproducten om het bord te laten swingen”, zegt Werner Loens, selectiedirecteur van de Michelingids in de Benelux.
Glou Glou ging van start in juli 2021. Naast een ruim aanbod aan natuurwijnen kan je er proeven van allerlei gerechtjes die volgens het sharingconcept worden aangeboden. Het sharing principe staat ook Elea Ouzeri voor dat bekend staat om zijn mezze. Voordien actief in Boechout vestigde het Griekse restaurant zich in augustus vorig jaar in Kontich.