Begonnen door zijn ouders, runde Michel Van Hoof aan de Mechelsesteenweg van de jaren 50 tot aan zijn pensioen op zijn 65ste Voeding Van Hoof. Hij stond bekend om zijn vers gemaakte charcuterie. De vele reacties op sociale media liegen er niet om: “niemand maakte betere krabsla dan hij met échte ‘chatka’”, “met het kerstfeestje bij ons moemoe aten we altijd de lekkere krabsla, preparé met kappertjes, rosbief en gebraad van de Michel”,…”
Ook zijn overvloedige fruitkorven die tijdens de braderie te winnen waren, zijn legendarisch. “Voor ons vader moest het het beste van het beste zijn, met minder was hij niet tevreden”, vertelt zoon Luc. “Voor de fruitkorven gingen hij maanden op voorhand korven uitkiezen en alle fruit uittesten tot het naar zijn zin was. Ze moesten bomvol zijn en er mooi uitzien. Ook voor de vers gemaakte vleeswaren wilde hij het beste.”
Naast geliefd kruidenier was Michel van zijn 25ste tot zijn 60 jaar ook een geëngageerd brandweerman bij het vrijwillige brandweerkorps van Kontich waarvoor hij de titel van ere-korporaal kreeg. Zoon Luc zou later trouwens in zijn voetsporen treden en was van 2001 tot 2019 brandweercommandant. “Dat ook zijn kleinkinderen, mijn zoon en dochter, het voorbeeld volgden, maakte hem heel trots”, zegt Luc.
De laatste maanden was Michel op de sukkel en verbleef hij in het ziekenhuis. Maandag is hij daar zachtjes ingeslapen. De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 26 augustus om 14u in de Sint-Martinuskerk in Kontich-Centrum.