Naast Indian Palace heeft Ranjit nu ook Gandhi Palace. Foto: Filip Spoelders Naast Indian Palace heeft Ranjit nu ook Gandhi Palace. Foto: Filip Spoelders

Gandhi Palace brengt Indische specialiteiten naar Mortsel: “Een keuken met kruiden en huisgemaakte ingrediënten”

Drie jaar nadat Ranjit Singh zijn restaurant Indian Palace op de Grote Markt van Lier opende, is hij nu ook in Mortsel aanwezig met Gandhi Palace. “In Lier kregen we veel klanten uit het Antwerpse over de vloer”, duidt Ranjit zijn beslissing.

Sinds Ranjit in België aankwam, heeft hij niet stil gezeten. Dit bewijst hij met de opening van een tweede restaurant. “Ik heb vijftien jaar geleden in Portugal veel ervaring opgedaan in de horeca. Toen ik België kwam, was het moeilijk om meteen een restaurant te openen. Vooral omdat ik niet meteen het juiste personeel vond. Ik ben dan met een carwash in Lier begonnen om achter de schermen stap voor stap aan mijn eigen restaurant te werken.”

In oktober 2020 zette hij deze stap met Indian Palace op de Grote Markt van Lier. “In de zaal luister ik veel naar de klanten en ik kreeg klanten uit Boechout, Mortsel en Berchem tot zelfs uit Zwijndrecht en Schilde. Daarom zocht ik een pand om dichter naar hen te komen. Zo belandde ik in Mortsel.”

Het Indische restaurant heeft een ruim terras. Foto: Filip Spoelders
Het Indische restaurant heeft een ruim terras. Foto: Filip Spoelders

Begin juli kreeg hij de sleutel van de voormalige brasserie Ter Linde langs de Mechelsesteenweg. Na een grondige verbouwing opende hij er woensdag Gandhi Palace. “Ook hier serveren we de typische Indische keuken, enkel voor de kindergerechten zijn er frieten. We werken met smaakvolle kruiden en bereiden bijna alles in eigen keuken zoals het naan het Indische brood dat we in de kleioven maken. Een aanrader is de Jalfrezi. Dit zijn paprika, tomaten, ui, look en koriander die op de hotplate worden gebakken. Het kan gecombineerd worden met vis, kip, scampi’s of lamsvlees. We hebben ook veel vegetarische bereidingen.”