De herfstgin is atypisch, omdat de gin te verfijnd is om met een tonic te mixen. David Sels koos voor de herfsteditie van FLOWERSNGIN voor 20 botanicals waaronder sleedoorn, gekookte eikels, geroosterde pompoenpitten, roze peper en daarnaast veel fruit zoals duindoornbes, goji bes, perzik en peer. Najaarsvruchten die deze gin een warm, rijk en zacht karakter geven en vooral veelzijdig maken.
“Voor deze creatie dacht ik aan een fruitige gin, krachtig van smaak maar zacht genoeg om puur als een borreltje of likeurtje te drinken. Of om een saus bij een wildbereiding reliëf te geven”, vertelt Sels. “Deze herfstgin vraagt niet meteen om ijsblokjes en tonic om ervan te genieten. Wie ze toch met tonic wil drinken, kiest best voor een verfijnd type zoals Pink Pepper Tonic waardoor het karakter van deze subtiele herfstzin intact blijft.”
Dat David Sels graag eens afwijkt van zijn dagelijkse activiteiten als fleurist en bloembinder, las je eerder al op Made in Antwerpen. Zo maakte hij al verschillende gins en een pittig alcoholvrij distillaat op basis van bloemen, planten en kruiden, ook in samenwerking met Sterkstokers Distilleries. In juni van dit jaar creëerde hij nog een huidvriendelijke alcoholgel met magnoliabloesem.