Foodstation sushi In het spiksplinternieuwe Foodstation kan je ook vers bereide sushi eten. Foto: Joris Herregods

Eerste ‘Foodstation by Breakpoint’: benzine, lokale gerechten en EV laadpalen in gebouw van Antwerps architect Léon Stynen

Het voormalige Esso-station, naast het Crown Plaza Hotel aan de Vogelzanglaan, is volledig gerenoveerd. Het gebouw, ooit ontworpen door Antwerps architect Léon Stynen, werd omgetoverd tot een tank- en laadstation van de toekomst mét gloednieuwe foodhall.

Gedaan met smaakloze automaat-koffie en droge broodjes. Dat is wat G&V Energy Group dacht wanneer ze besloot om het vroegere Esso-station aan de Vogelzanglaan volledig om te vormen tot een spiksplinternieuwe ‘Energy Hub’.

“De werken namen twee jaar in beslag en kostten 2 miljoen euro. Maar we hebben dan ook de achterliggende garage, die decennialang leegstond, geïntegreerd in het project”, vertelt CEO van G&V Energy Group, Xavier Dewulf.

Het nieuwe tankstation werd woensdagavond feestelijk geopend. Wat vooral in het oog springt, is de volledig vernieuwde foodhall. “Daar komen foodies ruimschoots aan hun trekken”, zegt Dewulf. “Ze kunnen kiezen uit verschillende lokale en eigen gerechten zoals de smashburgers van Harry’s Burger, pasta’s van Mangiaré en vers bereide sushi van Kei Jei. Daarnaast kan je er genieten van de bekende gefrituurde vis van Jean sur Mer. Voor de caffeïneliefhebbers is er koffie van COSTA. Ook bieden we onze eigen broodjes, slaatjes en viennoiserie aan.”

Gefrituurde vis van Jean sur Mer. Foto: Joris Herregods

Naast het uitgebreide aanbod is er ook aan nieuwe mobiliteit gedacht. “Er is plaats voorzien voor deelfietsen, carpoolparking en snelladers voor EV-rijders. Zij kunnen trouwens tijdens het laden op ons groene terras verder werken met snelle gratis wifi.”

Architectuurliefhebbers weten wellicht dat het gebouw uit 1974 een ontwerp is van de bekende Antwerpse architect Léon Stynen. Hij is onder meer bekend van de Singel. “Het gebouw werd dan ook volledig in ere hersteld als ode aan Léon Stynen. Zowel bij het vernieuwde exterieur als de inrichting en de keuze van de meubels werd rekening gehouden met zijn minimalistische stijl”, aldus Dewulf.

De foodhall werd woensdagavond feestelijk geopend. Foto: Joris Herregods