Het verhaal van A Fresh Tart startte bijna twee jaar geleden in de bordeauxstraat op het Eilandje. Jesse Nassel en Giovanni Smet verenigden hun liefde voor gebak, taarten en patisserie in A Fresh Tart. Nu is het tijd voor een volgende stap, de verhuis dichter naar het stadscentrum.
Op de Sint-Katelijnevest kwam een hoekpand – een winkelhuis in Louis-Phillippestijl uit 1863 – vrij, waar vroeger een apotheker gevestigd was. Daar nemen Jesse en Giovanni nu hun intrek. “Voordeel is niet alleen dat we meer in het centrum zitten, maar ook dat het atelier groter is en dat we daar nog creatiever kunnen zijn.” glundert Jesse. Het aanbod wordt dus wat groter, maar het blijft allemaal Engels geïnspireerd. De luchtige Victoria spongecake en de frisse lemon meringue blijven klassiekers, maar ook Belgische favorieten zoals koffiekoeken ontbreken niet.
Engels worstenbrood voor Verloren Maandag
A Fresh Tart volgt ook de seizoenen. Zo zijn er in de Paasperiode Hot Cross buns en in de winter sticky toffee pudding met dadels. Binnenkort is het Verloren maandag (13 januari) en dan is er ook een Engelse variant op ons traditioneel worstenbrood. “Voor die Engelse sausage rolls gebruiken wij een mengeling van kruiden zoals venkel, rozemarijn, tijm en salie. Er zit ook ui in en appel.” Het vlees voor die worstenbroden komt wel van het Antwerpse platteland. Dat kopen we bij een boerderij in Wuustwezel. De appelbollen krijgen een jasje van bladerdeeg. “De Verloren maandag lekkernijen moeten wel ten laatste op vrijdag 10 januari besteld worden.
Na de verhuis wordt ook het Soda-brood vast opgenomen in het gamma. “Dat traditioneel Iers brood wordt gemaakt met karnemelk en bicarbonaat en is iets steviger. Er zit geen gist in en dat maakt het licht verteerbaar.” Geeft Jesse nog mee.
De verhuis naar het nieuwe pand brengt ook nieuwe openingstijden mee. “Omdat we onze batterijen moeten kunnen opladen, gaan we op zondag een rustdag houden.”