BRECHT – De bekende horecazaak E10 Hoeve in Brecht beleeft een feestelijke nieuwe start. Groep Van Eyck uit Kasterlee, die eigenaar is van de zaak zoals u reeds bij Made in Antwerpen kon lezen, investeert flink in een grondige vernieuwing. Na het restaurant, dat deze week heropent, worden ook nog de feestzalen gemoderniseerd.
Nadat particulieren tijdens het voorbije weekend al kennis konden maken met het vernieuwde restaurant, organiseert de E10 Hoeve dinsdag een openingsfeest voor bedrijven. De E10 Hoeve rekent erop te kunnen overtuigen met de vernieuwde kaart.
“We blijven trouw aan de Franse gastronomische keuken”, vertelt de nieuwe uitbater Joris Goossens. “Maar we leggen ook heel moderne en frisse accenten. We kiezen daarbij nadrukkelijk voor kwalitatieve streekproducten. Die komen van vaste partners.” Die vaste leveranciers van streekproducten zijn hoeveslagerij Zwarthof uit Zoersel, kalfsvleeskweker Jos Thys uit Herselt en Boer Polle uit Lichtaart, die naam maakte met zijn geitenkaas.
“Voor de decoratie hebben we gekozen voor een langlopende tentoonstelling van de Geelse Daisy Boman,” licht Goossen toe. “Deze kunstenares maakte tot ver in het buitenland faam met haar keramiek. Veel mensen kennen haar van de beelden Bomannekes die vlakbij het MAS in Antwerpen op een gebouw klimmen.”
De update van interieur en de kaart zijn de eerste stap binnen de grote ambities van de horecazaak.
Feestzalen volgen
Op 1 oktober is ook een gloednieuwe keuken voor de feestzalen af. Daarna krijgen de feestzalen nog een grondige make-over. “Dit alles moet de E10 Hoeve na meer dan vier decennia succes, klaarmaken voor de klanten van de volgende decennia”, besluit Joris Goossens.