Chef Viki Geunes van Zilte. Foto's: Ian Segal Chef Viki Geunes van Zilte. Foto's: Ian Segal

Driesterrenrestaurant Zilte maakt deel uit van prestigieuze luxeketen

ANTWERPEN - Zilte, het restaurant van chef Viki Geunes, is opgenomen in de prestigieuze Relais & Châteaux-gids. Relais & Châteaux is opgericht in 1954 en is een vereniging die bestaat uit meer dan 580 unieke hotels en restaurants verspreid over de hele wereld. Zilte is naast Franq het tweede Antwerpse restaurant dat in de gids wordt opgenomen. 

De hotels en restaurants worden gerund door onafhankelijke hoteliers, restaurateurs, meestal als familiebedrijf. “Wat hen uniek maakt is hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid die ze graag delen met hun gasten”, aldus de gids. Het wereldwijde netwerk telt slechts een tiental luxehotels en fine dining restaurants in België en een vijftigtal restaurants, waaronder nu twee in Antwerpen.

Zilte maakt deel uit van de vereniging door de “creatieve en eigentijdse keuken die Geunes op het bord tovert”. Ook de lokale samenwerking met vissers, verschillende telers en andere ambachtslieden “geven extra ziel aan zijn keuken”.

LEES OOK. PODCAST: topchef Viki Geunes over Zilte

Familiebedrijf

Het driesterrenrestaurant van chef Viki Geunes is sinds 2011 gelegen op de bovenste verdieping van het MAS-museum. Zijn vrouw Viviane Plaquet en hun dochter Gitte staan mee in de zaak. Schoonzoon Aaron Moeraert biedt gepersonaliseerde wijnen aan. In 2020 kreeg het restaurant een volledige make-over en een nieuwe naam. ’t Zilte werd omgedoopt tot Zilte.

LEES OOK. 3de Michelinster voor Zilte (Viki Geunes) en 1ste voor Le Pristine (Sergio Herman)

In 2021 werd Geunes door de Michelingids bekroond met drie Michelinsterren. Momenteel is Zilte met Geunes één van de drie enige driesterrenrestaurants van België.