Thibaut Jehin richtte het bedrijf 25 jaar geleden op. Hij specialiseerde zich aanvankelijk in het reviseren van machines, maar al snel verschoof zijn focus naar het opknappen van computers. Dat was destijds nog een ondergewaardeerd concept. Ondertussen is de markt sterk geëvolueerd en zijn opgeknapte toestellen een duurzaam en betaalbaarder alternatief voor nieuwe computers.
In 2019 nam Kevin Maes het bedrijf over. “In 2012 trad ik toe”, vertelt hij. “Als voormalig netwerkbeheerder was ik al bezig met refurbished computers en ik was overtuigd van het potentieel van dit bedrijf. Alles ging zeer snel en 7 jaar later nam ik de zaak over.”
“De coronacrisis versnelde het succes, doordat de hele wereld op zoek was naar betaalbare laptops. Ook opgeknapte smartphones waren en zijn nog steeds erg gegeerd. Bij Compucat kunnen klanten eenvoudig binnenlopen met een vraag en buitengaan met een bijna nieuwe, perfect werkende laptop of smartphone tegen een fractie van de prijs van een nieuw toestel.”
Andere naam
Met de naamsverandering naar Compucat slaan Kevin en zijn partner Kristel een nieuwe weg in. “De naam verwijst naar het idee dat computers en andere hardware meerdere levens kunnen hebben, net zoals een kat”, klinkt het bij Kevin. Het bedrijf telt inmiddels acht medewerkers, waaronder enkele met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Ook in de toekomst zal de zaak zich blijven inzetten voor sociale tewerkstelling.”
“Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de bedrijfsstrategie. Steeds meer klanten hechten belang aan de circulaire economie en gerecycleerd materiaal. Ook bedrijven zien refurbished hardware als een manier om hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen”, geeft Kevin nog mee.
Vorige week donderdag mocht Compucat 25 kaarsjes uitblazen. Daarom had Kevin een groot feest georganiseerd voor zo’n honderd genodigden.
