Bar Ven Foto: Jan Van der Perre

Deurnese Bar Ven, opvolger van de Vennebar, stelt zich voor aan de buurt

DEURNE - Na de Vennebar en Cézane, is het nu Bar Ven dat zich voorstelt aan de buurt, en dat op de hoek van de Venneborglaan en de Frans Erlingerstraat. Daar hebben Javier Sanchez Y Leemans en Candice Mortelmans een langverwachte droom waargemaakt. “We voelen ons enorm welkom in de buurt”, zegt het duo.

Weken hebben ze zich uitgesloofd om het pand op te knappen en in te richten. En afgelopen weekend was het zover. Dan stelden Javier Sanchez Y Leemans en Candice Mortelmans de deuren open van hun Bar Ven. Hun voorgangers, Vennebar en Cézane, moesten door omstandigheden al snel de deuren sluiten, maar de buurt heeft duidelijk nood aan een gezellige plek om te vertoeven. Het openingsweekend was dan ook meteen een schot in de roos.

Javier en Candice trekken volop de kaart van buurtbar. “Zo hebben we deze plek vorig jaar zelf ontdekt”, vertellen ze. “We wonen in de buurt en belandden na een wandeling in het Rivierenhof hier op het terras. Het is een heel fijne, gezellig plek, waar jong en oud iets komt drinken of eten. Ouders die met hun kinderen net van school komen, ouderen die wat komen bijpraten, jongeren die een pint komen drinken of vrienden die een partijtje schaak spelen,… Hier kom je alles tegen. Dat heeft ons ook aangetrokken om hier iets van ons eigen uit te bouwen, van zodra de opportuniteit zich stelde.”

 

Candice combineert haar nieuwe horeca-avontuur met haar job in de zorg. Javier heeft zijn carrière in retail opgegeven om zich volop op Bar Ven te kunnen storten. Beiden zijn al heel hun leven met eten bezig, wat zich in Bar Ven duidelijk doet gelden. Behalve een ruim assortiment aan dranken, waaronder een uitgebreide bierkaart, springen ook de kenmerkende, Spaanse gerechten in het oog. Estofado de encarnita bijvoorbeeld, een Spaanse stoofvleesvariant zeg maar, naar het recept van Javiers grootmoeder. Of lomo adobado, varkensvlees dat het koppel zelf pekelt. “We maken alles zelf met verse ingrediënten”, zegt Javier, een halve Spanjaard. “Dat brengt wel wat extra werk met zich mee, maar het moet gewoon goed zijn. Spanje loopt als een rode draad door Bar Ven. Ook de wijnen zijn Spaans, daar zijn we uitgebreid voor op onderzoek gegaan (lacht).

Javier en Candice voelen zich alvast erg welkom in de buurt. “De reacties zijn enorm positief. Ook toen we hier nog alles aan het opbouwen waren, stonden hier al geregeld mensen aan de deur met de vraag wanneer we opengingen. Gezellig en huiselijk, dat is wat we met Bar Ven voor ogen hebben en dat laat zich nu al voelen.”

Bar Ven is open op woensdag en donderdag van 12 tot 23u, op vrijdag en zaterdag van 12 tot middernacht en op zondag van 12 tot 22u.