ANTWERPEN – La Riva is nieuw leven ingeblazen. Het gebouw werd volledig onder handen genomen om als MOZAIC Antwerp haar rol van evenementenlocatie opnieuw naar behoren te vervullen. Op donderdag- en vrijdagavond strijkt er ook een nieuw concept neer waarbij fine dining en dancing centraal staan.
Het gebouw in de Londenstraat werd in 1908 opgetrokken als gaarkeuken voor de havenarbeiders. Na diverse herbestemmingen kreeg het gebouw in 2000 een horecafunctie onder de naam La Riva. Nu, bijna 20 jaar later, kreeg alles een make-over. De evenementenlocatie zal opnieuw levendiger worden. Initiatiefnemers Bart Claessens, eigenaars van het catering- en private diningbedrijf Silverspoon uit Wijnegem, lanceert er samen met zijn vennoot Vincent De Wit ook een nieuw concept.
Bart Claessens: “Als veertigers merkten we dat er niet veel zaken meer in Antwerpen zijn waar we terecht kunnen om na een heerlijk diner nog gezellig te blijven hangen of de benen los te gooien. Met MOZAIC Antwerp willen we die leemte invullen. Het vernieuwde interieur laat het gebouw opnieuw voor zich spreken en vormt de perfecte setting voor de hernieuwde combinatie van fine dining en een soft club.”
Yves Mattagne van het Brusselse Seagrill zorgt op donderdag- en vrijdagavond wekelijks voor een nieuw driegangenmenu, waarbij de hoofdgerechten beschikbaar zullen zijn in een vlees-, vis- of veggievariant. Hij doet dat de eerste twee maanden. Nadien is het de beurt aan David Martin van La Paix, onlangs door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar.